Skip to main content

Thaise biefstuk salade

Rund

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g biefstuk
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 200 g sperziebonen

In Huis

  • 1 stuk(s) limoen
  • 2 tl lichtbruine basterdsuiker
  • 1 el vissaus
  • 2 el sojasaus
  • 1 stuk(s) rode peper
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 15 g korianderblad
  • 1 el zonnebloemolie
  • naar smaak peper en zout
  • 2 el pinda gezouten
icon package

Recept stappen

  1. Meng het limoensap, de suiker en de vissaus en sojasaus in een kom tot een dressing.
  2. Snij de rode peper in reepjes en roer door de dressing.
  3. Snij de uienhelften in flinterdunne plakjes en voeg toe. Kook de boontjes 2 min in kokend water. Giet af in een zeef en spoel af met koud water.
  4. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snij de helften in schuine plakken.
  5. Meng de komkommer, boontjes en koriander in een schaal.
  6. Besprenkel de biefstuk met de olie en bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan en gril het vlees in 4 tot 5 min medium. Keer halverwege. Laat 5 min rusten onder aluminiumfolie en snij dan in dunne plakjes. Voeg toe aan de groenten en schep de dressing erdoor. Bestrooi met de pinda s.
  7. Lekker met witte rijst.