Skip to main content

Thaise biefstuk salade

Rund

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram kalfsentrecôte
  • 1 stuk rode ui
  • 1 stuk courgette
  • 1 stuk paprika
  • gram ijsbergsla
  • 1 handje spinazie
  • munt naar smaak
  • gezouten pinda naar smaak

In Huis

  • 1 stuk limoen
  • 2 tl lichtbruine basterdsuiker
  • 1 el vissaus
  • 2 el sojasaus
  • 1 stuk rode peper
  • 1 el zonnebloemolie
  • naar smaak peper en zout
  • 2 el pinda gezouten
icon package

Recept stappen

  1. Meng het limoensap, de suiker en de vissaus en sojasaus in een kom tot een dressing.
  2. Snij de rode peper in reepjes en roer door de dressing.
  3. Snij de uienhelften in flinterdunne plakjes en voeg toe.
  4. Halveer de courgette in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snij de helften in schuine plakken. Doe in een vergiet en bestrooi met zout. Laat even zweten en uitlekken.
  5. Snij de paprika in flinterdunne pakjes. Snij de ijsbergsla heel fijn. Snipper de munt.
  6. Besprenkel de kalfsbiefstuk met de olie en bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan en grill het vlees in 4 tot 5 min medium. Keer halverwege. Laat 5 min rusten onder aluminiumfolie en snij dan in dunne plakjes. Voeg bij de groenten en schep de dressing en munt erdoor. Bestrooi met de pinda's.
  7. Lekker met witte rijst.
  8. Lekker met wat rijst, of gewoon wat brood.