Skip to main content

Thaise curry met ei en paksoi

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 g Basmatirijst
  • 1 stuk(s) Uien
  • 400 ml Kokosmelk
  • 1 stuk(s) Verse chilipeper
  • 300 g Knolselderij
  • 400 g Spruiten
  • 6 stuk(s) Eieren
  • 2 stuk(s) Paksoi
  • 80 g Pinda's
  • 1 stuk(s) Specerijenmengsel
  • naar smaak Koriander

In Huis

  • 2 el Plantaardige olie
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. In het specerijenbakje zit: 1 tl mosterdzaad, 1 tl komijnpoeder, 1 tl korianderzaad en 2 kardemompeultjes.
  2. Zet de rijst op in een pan gezouten water (per persoon 75 gram rijst met 150ml water). Op de verpakking staat een kooktijd van 20 minuten, maar in onze ervaring is dat circa 10 minuten, hou het in de gaten dus!
  3. Snipper de ui, knoflook en chilipeper. Halveer de spruitjes. Snij de knolselderij doormidden, dan in parten en schil met een dunschiller. Snij daarna in kleine stukjes (net zo groot als een half spruitje).
  4. Verhit de olie in een wok en bak de ui, knoflook en chilipeper al roerend 1 minuut tot de knoflook geur afgeeft.
  5. Voeg de knolselderij en peper en zout toe. Verwarm alles 5 minuten op hoog vuur en voeg dan de specerijen en de spruitjes toe. Roerbak alles een paar minuten op hoog vuur.
  6. Schenk het blik kokosmelk erbij, breng aan de kook en laat alles 8-10 minuten zachtjes doorkoken tot de groenten gaar zijn. Let op dat de spruiten niet te gaar koken, dan worden ze bitter!
  7. Kook intussen de eieren in acht minuten hard.
  8. Snij de paksoi in reepjes en doe die de laatste 3 minuten bij de groentecurry.
  9. Hak de korianderblaadjes fijn. Hak de pindas grof.
  10. Pel en halveer de eieren en leg ze in de saus. Bestrooi de curry met de koriander en de pindas en serveer met de rijst.