Skip to main content

Thaise curry met ei en paksoi

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 gram basmatirijst
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 400 gram spruiten
  • 300 gram knolselderij
  • 1 bakje specerijen
  • 400 ml kokosmelk
  • 6 eieren
  • 2 stronken paksoi
  • koriander (naar smaak)

In Huis

  • 1 teentje knoflook
  • 2 el plantaardige olie
icon package

Recept stappen

  1. Zet de rijst op in een pan gezouten water (per persoon 75 gram rijst met 150ml water). Kook in 10 min zachtjes gaar.
  2. Snipper de ui, knoflook en rode peper. Verhit de olie in een wok en fruit de ui, knoflook en rode peper zachtjes (!). Let op dat het niet aanbrandt.
  3. Snij het kontje van de spruitjes en halveer. Schil de knolselderij met een dunschiller en snij in kleine stukjes (net zo groot als een half spruitje).
  4. Voeg knolselderij en peper en zout bij de ui. Zet het vuur hoog voor 5 min. Kneus de de specerijen in een vijzel en voeg toe, samen met de spruitjes. Roerbak alles een paar minuten op hoog vuur. Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat 8-10 minuten zachtjes doorkoken tot de groenten gaar zijn. Let op dat de spruiten niet te gaar koken, dan worden ze bitter!
  5. Kook intussen de eieren in 8 minuten hard. Snij de paksoi in reepjes en voeg de laatste 3 minuten bij de groentecurry.
  6. Hak de korianderblaadjes fijn. Pel en halveer de eieren en leg in de saus. Bestrooi de curry met de koriander en serveer met de rijst.
  7. NB. In het specerijenbakje voor 4p zit: 1 tl mosterdzaad, 1 tl komijnpoeder, 1 tl korianderzaad en 2 kardemompeultjes. In het bakje voor 2p zit de helft.