Skip to main content

Thaise curry met paksoi en ei

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 400 gram spruiten
  • 300 gram knolselderij
  • 6 eieren
  • 2 paksoi
  • koriander (naar smaak)

In Huis

  • 300 gram basmatirijst
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el plantaardige olie
  • 1 tl mosterdzaad
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderzaad
  • 2 kardemompeultjes
  • 400 ml kokosmelk
icon package

Recept stappen

  1. Zet de rijst op in een pan gezouten water (per persoon 75 gram rijst met 150ml water). Kook in ca. xx min gaar.
  2. Snipper de ui, knoflook en rode peper. Verhit de olie in een wok en fruit de ui, knoflook en chilipeper zachtjes (!). Let op dat het niet aanbrandt.
  3. Snij het kontje van de spruitjes en halveer. Schil de knolselderij met een dunschiller en snij in kleine stukjes (net zo groot als een half spruitje).
  4. Voeg knolselderij en peper en zout bij de ui. Zet het vuur hoog voor 5 min. Doe de specerijen en spruitjes erbij. Roerbak alles een paar minuten op hoog vuur. Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat 8-10 minuten zachtjes doorkoken tot de groenten gaar zijn. Let op dat de spruiten niet te gaar koken, dan worden ze bitter!
  5. Kook intussen de eieren in 8 minuten hard. Snij de paksoi in reepjes en voeg de laatste 3 minuten bij de groentecurry.
  6. Hak de korianderblaadjes fijn. Pel en halveer de eieren en leg in de saus. Bestrooi de curry met de koriander en serveer met de rijst.