Skip to main content

Thaise curry met tempeh en verse groenten

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Sjalot
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 1 stengel(s) Citroengras
  • 2 cm Laos
  • 2 stuk(s) Wortel
  • 2 stuk(s) Limoenblaadje
  • 300 g Tempeh
  • 2 stuk(s) Paksoi
  • 2 blaadje(s) Munt

In Huis

  • 300 g Rijst
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 4 el Olie om te bakken
  • 1 tl Bruine basterdsuiker
  • 400 ml Kokosmelk
  • 250 ml Groentebouillon
  • 2 el Vissaus
  • 1 el Citroensap (uit flesje)
icon package

Recept stappen

  1. 1. Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing.
  2. 2. Snipper de sjalot, snij de knoflook in plakjes, verwijder zaad en zaadlijsten uit de peper en snij in stukken, hak het witte binnenste gedeelte van de citroengrasstengel in stukken, snij de laos in plakjes. Doe alles in het kleinste bakje van de keukenmachine en maal tot een currypasta.
  3. 3. Verhit 2 eetlepels van de olie in een pan en bak de currypasta zachtjes 2 minuten aan. Voeg de suiker toe en roer 1 minuut door. Schenk de kokosmelk en de bouillon erbij en breng aan de kook. Snij de wortel in plakjes en voeg samen met de limoenblaadjes toe aan de curry. Breng op smaak met vissaus en het citroensap. Laat 10 minuten sudderen.
  4. 4. Bak in de tussentijd de tempeh. Verhit de laatste 2 eetlepels olie in een koekenpan. Snij de tempeh in kleine blokjes en bak knapperig bruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  5. 5. Snij de paksoi grof en roer door de curry. Laat 2 minuten meekoken.
  6. Serveer de curry met de rijst en bestrooi met de tempeh en wat muntblad.