Skip to main content

Thaise garnalen

Vis

  • Totale tijd 15 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 24 stuk(s) Grote garnalen
  • 4 blaadje(s) Basilicum

In Huis

  • 2 stuk(s) Limoen
  • 2 el Vissaus
  • 1 el Bruine suiker
  • 2 el Plantaardige olie
  • 3 teentje(s) Knoflook
  • 1 stuk(s) Rode peper
icon package

Recept stappen

  1. 1. Meng vissaus, limoensap en bruine suiker. Roer totdat de suiker is opgelost. Verwijder zaad en zaadlijsten van de rode peper en snij in stukjes.
  2. 2. Verhit de olie in de wok of koekenpan. Voeg de garnalen toe en roerbak totdat ze oranje en gaar zijn. Voeg de knoflook en rode peper toe en roerbak zachtjes minder dan een minuut. De knoflook mag niet bruin worden. Voeg saus toe en bak totdat alles goed bedekt is met de saus en het geheel een beetje kleverig wordt.
  3. 3. Snij de basilicum fijn. Bestrooi met de basilicum en dien meteen op.
  4. <br>Tip: lekker als voorgerecht bij de viscurry.