Thaise gele curry met boontjes, aubergine, paksoi en cashewnoten

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten
Wk 31 gele curry met wokmix boontjes aubergine

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks rode ui
  • 4 stuks kardemompeulen
  • 240 gram volkoren basmatirijst
  • 400 gram sperziebonen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 stuks aubergine
  • 1 zakje Thaise gele currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 stronkjes Shanghai paksoi
  • 80 gram cashewnoten
  • koriander naar smaak

In Huis

  • olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de rode ui. Fruit in een beetje olie in een soeppannetje. Voeg als de ui glazig is de kardemompeulen en de rijst toe. Voeg 150 ml water pp toe, breng aan de kook. Draai het vuur terug en laat de rijst zachtjes gaar en droog koken in 25-30 minuten. Gebruik het liefst een vlamverdeler.
  2. Zet een pannetje water (zonder zout) op voor de boontjes straks. Verwijder de steeltjes van de boontjes (de puntjes kun je laten zitten) en halveer. Kook in 4-5 minuten beetgaar.
  3. Snij de aubergine in blokjes van 1 cm. Verwarm ruim olie in een wokpan en bak de aubergine tot ze een beetje bruin kleurt.
  4. Voeg de gele curry pasta toe. Bak even mee en schenk de kokosmelk erbij, samen met de boontjes.
  5. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan. Let op dat ze niet verbranden.
  6. Snij de witte paksoisteel in stukken van 2 cm en het paksoiblad in repen. Laat de stukjes steel nog even mee garen bij de kokosmelk.
  7. Check of de aubergine goed gaar is. Breng op smaak met zout en peper en roer het paksoiblad er op het allerlaatst doorheen.
  8. Serveer de curry met de rijst, cashewnoten en koriander naar smaak.