Skip to main content

Thaise gele curry met boontjes, aubergine, wokmix groenten en cashewnoten

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 sjalot
  • 4 kardemompeulen
  • 240 gram volkoren basmatirijst
  • 400 gram sperziebonen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 aubergine
  • 1 zakje Thaise gele currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 plantjes wokmix
  • 80 gram cashewnoten
  • koriander naar smaak

In Huis

  • olie om te bakken
  • 480 ml water
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de sjalot. Fruit in een beetje olie in een soeppannetje. Voeg als de sjalot glazig is de kardemompeulen (die zitten bij de cashewnoten!) en de rijst toe. Voeg 120 ml water pp toe en laat de rijst zachtjes gaar en droog koken in circa 25 minuten. Gebruik het liefst een vlamverdeler.
  2. Zet een pannetje water op voor de boontjes straks. Schoon de boontjes en halveer. Kook circa 5 minuten tot beetgaar.
  3. Snij de bleekselderij in plakjes en bak in een wok in wat olie. Snij vervolgens de aubergine in kleine blokjes en bak stevig mee tot hij bruint. Voeg zo nodig nog wat olie toe.
  4. Voeg als de aubergine goed bruin gebakken is de gele curry pasta toe. Bak even mee en schenk de kokosmelk erbij, samen met de boontjes.
  5. Haal de bladeren van de wokmixplant en was met behulp van een slacentrifuge. Snij de steeltjes in stukjes en het blad grof. Dunne steeltjes zijn lekker om te eten, dikkere stugge steeltjes kan je in kleine stukjes snijden en nog even mee laten garen bij de kokosmelk.
  6. Check of de aubergine goed gaar is. Breng op smaak met zout en peper en roer de wokmix bladeren er op het allerlaatst doorheen.
  7. Serveer de curry met de rijst, cashewnoten en koriander naar smaak.
  8. Je hoeft de boontjes maar aan 1 kant te schonen, alleen het steeltje, het puntje kan je gewoon laten zitten.