Skip to main content

Thaise kipcurry met witte kool, champignons en rijst

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 g Witte rijst
  • 1 stuk(s) Ui
  • 1 stuk(s) Groene peper
  • 1 bakje(s) Thaise specerijen
  • 500 g Witte kool
  • 2 bakje(s) Champignons
  • 1 stengel(s) Citroengras
  • 400 ml Kokosmelk
  • 400 g Kippendijenvlees

In Huis

  • 600 ml Water
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • Olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. 1. Breng 150 ml water per persoon aan de kook voor de rijst. Voeg 75 gram rijst pp bij het kokende water en kook zachtjes 8-10 minuten gaar. Giet af, roer los en laat afgedekt staan totdat de rest klaar is.
  2. 2. Maak zelf de currypasta. Snij de ui, knoflook en groene peper grof (met zaadjes indien je het heel scherp wil, anders zonder zaadjes). Doe samen met de inhoud van het specerijenbakje in het bakje van de staafmixer of keukenmachine en maal tot een pasta.
  3. 4. Snij de aangegeven hoeveelheid witte kool in dunne reepjes en halveer de champignons (of snij de grote in vieren). Sla de citroengras stengel plat en snij in stukken van circa 5 cm.
  4. 5. Dep het kippendijvlees droog en snij in stukjes. Bestrooi met peper en zout.
  5. 6. Verwarm een beetje olie in een wok of diepe koekenpan en bak daarin de curry pasta zachtjes een paar minuten aan.
  6. 7. Voeg de kipstukjes toe en bak even mee op hoog vuur.
  7. 8. Voeg dan de champignons en de witte kool toe en roerbak een paar minuten mee.
  8. 9. Blus af met de kokosmelk en voeg het citroengras toe. Breng aan de kook, dek af en laat zachtjes in 15-20 minuten gaar koken. Maak het geheel op smaak met peper en zout en serveer met de witte rijst.