Skip to main content

Thaise linzencurry met gebakken paddenstoelen, rijst en koriander

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g Basmatirijst
  • 2 stuk(s) Rode paprika
  • 2 stuk(s) Prei
  • 2 stuk(s) Rode ui
  • 1 bakje(s) Curry specerijen
  • 200 g Rode linzen
  • 200 ml Kokosmelk
  • 2 bakje(s) Champignons
  • 3 el Koriander

In Huis

  • 3 teentje(s) Knoflook
  • 300 ml Kokend water
  • om te bakken Olie
  • naar smaak Zout
icon package

Recept stappen

  1. NB. In het bakje specerijen zit: 1 tl mosterdzaad, 1 tl garam massala, 1 tl komijnpoeder, 1 tl korianderpoeder, 1 tl paprikapoeder
  2. Zet de waterkoker aan met ca. 500 ml water (bij 4p).
  3. Snipper de ui en fruit zachtjes in wat olie in een afdekbare wok of braadpan tot glazig
  4. Snij ondertussen de paprika in de lengte doormidden en dan in dunne halve maantjes. Snij de prei in de lengte doormidden, spoel het zand er tussenuit en snij ook in halve ringen, niet al te smal. Hak de knoflook fijn.
  5. Voeg de specerijen en 2/3de van de knoflook bij de ui. Roer om en voeg de prei en de paprika toe. Roerbak een paar minuutjes.
  6. Spoel ondertussen de linzen af in een vergiet. Voeg ze samen met de kokosmelk en een deel van het kokende water (300ml bij 4p) bij de groenten. Zorg dat de linzen onder staan. Laat ca. 15 min zacht pruttelen met de deksel op de pan. Roer af en toe om en check dat het niet droog-kookt.
  7. Maak de champignons schoon met een servetje en snij in vieren. Verwarm in een koekenpan wat olie en bak daarin op hoog vuur de champignons rondom bruinig. Voeg dan de rest van de knoflook toe en wat zout. Schud de pan een paar keer om en zet het vuur uit. Hak ondertussen ook de koriander fijn en roer de helft door de linzen. Zet de andere helft op tafel. Serveer de rijst met de linzencurry en de champignons. Garneer met koriander.
  8. <br>Let op: de Gemakskrat Vega heeft deze week twee keer koriander nodig!<br>Let op: Je hebt twee keer rijst nodig deze week. Alle rijst kan ook tegelijk gekookt worden en deels bewaard worden voor de andere dag. Gebruik voor dit recept 50 g rijst en 100 ml water p.p. Was de rijst in een zeef, zet op in koud water en breng aan de kook. Laat met deksel op de pan in 20 min zachtjes gaar worden. Giet af en laat nog 5 min staan.