Skip to main content

Thaise linzencurry met gebakken paddenstoelen, rijst en koriander

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 gram basmatirijst
  • 2 rode paprika
  • 2 preien
  • 2 rode uien
  • 1 bakje curry specerijen
  • 200 gram rode linzen
  • 200 ml kokosmelk
  • 500 gram champignons
  • 3 el koriander

In Huis

  • 3 teentjes knoflook
  • 300 ml kokend water
  • olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Zet de waterkoker aan met ca. 500 ml water (bij 4p).
  2. Snipper de ui en fruit zachtjes in wat olie in een afdekbare wok of braadpan tot glazig
  3. Snij ondertussen de paprika in de lengte doormidden en dan in dunne halve maantjes. Snij de prei in de lengte doormidden, spoel het zand er tussenuit en snij ook in halve ringen, niet al te smal. Hak de knoflook fijn.
  4. Voeg de specerijen en 2/3de van de knoflook bij de ui. Roer om en voeg de prei en de paprika toe. Roerbak een paar minuutjes.
  5. Spoel ondertussen de linzen af in een vergiet. Voeg ze samen met de kokosmelk en een deel van het kokende water (300ml bij 4p) bij de groenten. Zorg dat de linzen onder staan. Laat ca. 15 min zacht pruttelen met de deksel op de pan. Roer af en toe om en check dat het niet droog-kookt.
  6. Maak de champignons schoon met een servetje en snij in vieren. Verwarm in een koekenpan wat olie en bak daarin op hoog vuur de champignons rondom bruinig. Voeg dan de rest van de knoflook toe en wat zout. Schud de pan een paar keer om en zet het vuur uit. Hak ondertussen ook de koriander fijn en roer de helft door de linzen. Zet de andere helft op tafel. Serveer de rijst met de linzencurry en de champignons. Garneer met koriander.
  7. NB. In het bakje specerijen zit: 1 tl mosterdzaad, 1 tl garam massala, 1 tl komijnpoeder, 1 tl korianderpoeder, 1 tl paprikapoeder