Skip to main content

Thaise massaman curry met snijbonen en pinda

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 g Zilvervliesrijst
  • 100 g Pinda's
  • 1 stuk(s) Uien
  • 4 stengel(s) Bleekselderij
  • 1 zakje(s) Massamancurry
  • 400 g Obama aardappelen
  • 600 g Snijbonen
  • 400 ml Kokosmelk
  • naar smaak Limoenrasp
  • naar smaak Limoensap
  • naar smaak Koriander

In Huis

  • Olie om te bakken
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Breng een ruime pan gezouten water aan de kook. Voeg de rijst toe, breng opnieuw aan de kook en laat 25 min zachtjes gaarkoken. Giet af en laat nog even staan.
  2. 2. Bak de pindas in een droge koekenpan totdat ze een beetje kleuren. Haal uit de pan en laat op een bord afkoelen, dan worden ze weer knapperig.
  3. 3. Snipper de ui en snij de bleekselderij in kleine blokjes. Verhit de olie in een pan en fruit ui en bleek samen aan. Voeg wanneer de ui glazig is de massaman- currypasta toe en bak een paar minuten zachtjes mee.
  4. 4. Schil intussen aardappels, snij in blokjes van 1 a 2 cm. Snij de steeltjes van de snijbonen en snij ze in stukjes van 2 cm. Voeg de aardappels en de snijbonen toe en bak 1 minuutje mee. Schenk de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Laat op laag vuur zo'n 20-25 minuten zachtjes sudderen totdat de aardappels en snijbonen gaar zijn.
  5. 5. Voeg naar wens wat limoenrasp toe en maak de curry goed op smaak* met voldoende zout en een flinke kneep limoensap. Schep de rijst op de borden en de curry ernaast. Serveer met de pinda's en de verse koriander.
  6. * Zout is een smaakversterker. Zelfs de meest exotische, pittige of geurige boemboe heeft de juiste hoeveelheid zout nodig om goed op smaak te komen!
  7. <br>Let op: je hebt vaker bleekselderij en ui nodig deze week.