Skip to main content

Thaise massaman curry met snijbonen, pinda’s en green zebra’s

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 gram rode rijst
  • 100 gram pinda's
  • 1 stuks sjalot
  • 1 zakje massamancurry
  • 1 stuks sweet dumpling
  • 500 gram snijbonen
  • 1 stuks paprika
  • 400 ml kokosmelk
  • naar smaak limoenrasp
  • naar smaak limoensap
  • 2 stuks green zebra's (tomaten)
  • 2 el verveine

In Huis

  • olie om te bakken
  • om te besprenkelen olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Breng de rijst met een dubbele hoeveelheid water en zout aan de kook en kook (eventueel met behulp van een vlamverdeler) gaar en droog in 30-40 min.
  2. Bak de pindas in een droge koekenpan totdat ze een beetje kleuren. Haal uit de pan en laat op een bord afkoelen, dan worden ze weer knapperig.
  3. Snipper de sjalot. Verhit de olie in een koekenpan of wok en fruit tot glazig. Voeg de massaman- currypasta toe en bak een paar minuten zachtjes mee.
  4. Verwijder de zaadlijsten van de sweet dumpling en snij in blokjes van 1 a 2 cm, voeg toe. Snij de steeltjes van de snijbonen en snij in stukjes van 2 cm, voeg toe. Snij de paprika in stukjes, voeg toe. Bak alles nog 1 minuutje mee. Schenk de kokosmelk erbij en breng aan de kook en dek af. Laat op laag vuur zo'n 20-25 minuten zachtjes sudderen totdat alles gaar is.
  5. Rasp de limoen en pers het sap. Hou apart.
  6. Snij de green zebra (tomaat) in dunne plakjes. Besprenkel met een beetje olijfolie extra vierge en wat limoensap. Hak de blaadjes verveine fijn en strooi een beetje over de tomaten (de rest is voor de curry). Breng op smaak met wat zout en peper.
  7. Breng de curry op smaak met limoenrasp, sap en peper & zout. Schep de rode rijst op de borden en de curry ernaast. Serveer met de pinda's en de rest van de verse verveine.