Skip to main content

Thaise mosselsoep

Vis

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 kilo Mosselen
  • 1 stuk(s) Ui groot
  • 1 stuk(s) Venkel
  • 6 takje(s) Koriander
  • 200 g Aardappelen vastkokend

In Huis

  • 3 teentje(s) Knoflook
  • 3 cm Verse gember
  • 2 el Plantaardige olie
  • 2 el Thaise groene curry pasta
  • 500 ml Visbouillon
  • 400 ml Kokosroom
  • 200 ml Limoensap
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Spoel de mosselen goed. Snipper de ui. Snij de venkel in heel kleine blokjes. Schil de aardappel en snij in blokjes. Pers de knoflook. Schil en rasp de gember.
  2. 2. Verhit de olie in een braadpan met dikke bodem. Bak hier de ui, knoflook en gember zachtjes 1 minuut aan. Voeg de curry pasta toe en bak 2 minuten mee. Voeg de venkel- en aardappelblokjes toe en roerbak 2 minuten.
  3. 3. Schenk de bouillon en kokosroom erbij. Breng aan de kook en laat 2 minuten zachtjes koken.
  4. 4. Voeg de mosselen toe en laat zachtjes 5-7 minuten koken totdat ze open gaan. Gooi exemplaren die gesloten blijven weg. Breng op smaak met het limoensap, zout en peper.
  5. 5. Schep de bouillon en de kokkels in kommen. Bestrooi met korianderblad en serveer.
  6. <br>Tip: je kunt de soep ook over wat witte rijst scheppen zodat hij extra vullend wordt.