Skip to main content

Thaise viscurry

Vis

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Uien
  • 400 g Gemengde vis

In Huis

  • 2 stuk(s) Rode peper
  • 1 cm Gemberwortel
  • 1 stengel(s) sereh
  • 15 g Koriander
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 1 tl Gemalen komijn
  • 2 el Zoete chilisaus
  • 1 el Limoensap
  • 3 el Plantaardige olie
  • 200 ml Kokosmelk
  • 2 el Vissaus
  • om te serveren Witte rijst
icon package

Recept stappen

  1. 1. Bereid de rijst volgens gebruiksaanwijzing.
  2. 2. Verwijder zaad en zaadlijsten van de peper en snij in stukjes. Hak de sereh fijn. Schil en rasp de gemberwortel. Snij de ui en koriander grof. Maal in een keukenmachine de ui, rode peper, knoflook, gember, sereh, koriander, komijn, chilisaus en limoensap tot een currypasta.
  3. 3. Verhit in een wok of koekenpan de olie en bak de currypasta ca. 4 min. zachtjes aan. Roer de kokosmelk erdoor en verwarm 1 min mee. Breng op smaak met de vissaus.
  4. 4. Voeg de vis toe en laat ca. 10 minuten garen. Serveer met de rijst en bestrooi met nog wat korianderblad.