Skip to main content

Thaise viscurry met koriander-kardemomrijst

Vis

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 ui
  • 300 gram koolraap
  • 400 gram groene kool
  • 1 stronkje paksoi
  • 4 skreifilets
  • koriander, naar smaak
  • 1 rode peper

In Huis

  • 4 kardemompeultjes
  • 240 gram volkoren basmatirijst
  • 600 ml water voor de rijst
  • 4 tl korianderzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 1 tl chilivlokjes
  • 1 el gember
  • 2 tenen knoflook
  • 0.5 tl zout
  • olie om te bakken
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 400 ml kokosmelk
  • 100 ml water
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de ui. Fruit de helft in een soeppannetje. Kneus de kardemompeultjes en voeg toe, samen met wat zout. Roer 60 gram rijst pp erdoor en voeg 150 ml water pp toe. Breng aan de kook en laat zachtjes in 25 minuten afgedekt gaar en droog koken.
  2. Rooster het korianderzaad, komijnzaad, chilivlokjes en de kurkuma in een droge koekenpan totdat ze lekker gaan geuren. Wrijf vervolgens fijn in de vijzel of plet in een kommetje fijn met de bolle kant van een lepeltje.
  3. Schil de gember en knoflook en rasp fijn boven de vijzel. Stamp samen verder fijn met het zout.
  4. Verhit olie in een koekenpan. Fruit de andere helft van de ui. Snij intussen de koolraap in dunne plakken van max(!) 0.5 cm, schil de plakken en snij in blokjes van 0.5 cm. Voeg bij de ui en bak een paar minuten stevig mee.
  5. Doe de gestampte specerijen bij de ui en koolraap en bak zachtjes een paar minuten. Maak een ruimte in het midden en bak de tomatenpuree zachtjes een minuutje mee. Schenk er de kokosmelk bij en het water. Breng aan de kook en draai het vuur zacht.
  6. Snij de groene kool in dunne reepjes en voeg bij de curry en kokos. Laat 5 minuten koken tot de groene kool beetgaar is.
  7. Spoel de paksoi af, snij in reepjes en roer door de curry. Dep de vis droog, ontvel de filets en snij in stukken. Bestrooi met zout en peper. Leg ze in de currysaus, dek af en laat zachtjes 4-5 minuten pruttelen tot de vis net aan gaar is.
  8. Haal de korianderblaadjes af en snij de rode peper in ringetjes. Roer een deel van het korianderblad door de rijst. Serveer de curry met de rijst en garneer met de rest van de koriander en rode peper.