Skip to main content

Thaise vispakketjes uit de oven met gebakken rijst

Vis

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 g Rijst
  • 1 stuk(s) Venkel
  • 4 filet(s) Meerval
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 2 el Geraspte gember
  • 1 stuk(s) Chinese kool

In Huis

  • 4 el Sojasaus
  • 3 teentje(s) Knoflook
  • 1 el Citroensap
  • 1 tl Komijnpoeder
  • om te bakken Olie
icon package

Recept stappen

  1. Let op je hebt elders deze week ook venkel nodig.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Zet 50-75 gram rijst per persoon op in koud water en kook in circa 30-35 minuten zachtjes gaar.
  4. Snij de venkel in hele mooie dunne plakjes.
  5. Schil de gember en rasp. Doe in een kommetje. Pers daar 2/3 van de knoflook bij. Snij de rode peper in stukjes (met of zonder zaadjes afhankelijk van hoe pittig je het wilt). Meng de helft (!) van de rode peper bij de gember en knoflook, samen met de sojasaus en de citroensap (mag uit een flesje).
  6. Leg vier grote vellen aluminiumfolie op het aanrecht.
  7. Verdeel de venkel over de vellen folie. Dep de vis droog (indien nodig) en leg op elk vel een filet, op de venkel. Bestrooi elk visje met wat zout en peper. Verdeel dan de marinade over de vier pakketjes.
  8. Vouw de folie luchtig dicht, zorg dat er nog lucht boven de vis zit maar ook dat de pakketjes niet gaan lekken. Doe ze voor de zekerheid in een ovenschaal ivm lekkage en zet in de oven voor 25-30 minuten.
  9. Halveer de Chinese kool, verwijder het hart en snij in dunne repen. Verwarm in een wok wat olie en fruit daarin zachtjes de overige 1/3 knoflook samen met de andere helft van de rode peper en het komijnpoeder. Voeg dan de Chinese kool toe en laat even slinken.
  10. Schep op elk bord rijst en Chinese kool en laat iedereen uit zijn eigen pakketje vis en venkel opscheppen met wat vocht naar smaak.