Skip to main content

Thaise zoete kip met pompoencurry en rijst

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Ui
  • 500 g Pompoen
  • 400 g Kippendijfilet

In Huis

  • om te serveren Witte rijst
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 3 el Gember + Rode peper
  • 1 stuk(s) Spaanse peper
  • 1 tl Kardemompoeder
  • 3 stuk(s) Kruidnagel
  • 2 stuk(s) Kaneelstokje
  • 1 tl Komijnpoeder
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 1 tl Kurkumapoeder
  • om te bakken Olie
  • 1 tl Garam massala
  • 200 ml Kokosroom
  • 1 stengel(s) Citroengras
  • 1 tl Chilivlokjes
  • 45 g Lichtbruine suiker
  • 60 ml Sojasaus
  • 60 ml Vissaus
icon package

Recept stappen

  1. Witte rijst om te serveren.
  2. Snipper de ui. Hak de knoflook. Schil en rasp 1/3 van de gember, snijd de Spaanse peper in stukken. Schil de pompoen, snijd in stukken en verwijder zaad en draden.
  3. Bak de kardemon, kruidnagel, kaneel, komijn, paprikapoeder en kurkuma 30 seconden in een theelepeltje olie. Voeg de rest van de olie toe en bak dan de ui, knoflook, gember en rode peper tot de ui bruin begint te worden. Voeg nu de garam massala en de pompoen toe.
  4. Schenk er 100 ml (bij 4p) water bij en laat het geheel stoven tot de pompoen bijna gaar is. Controleer of het niet droog kookt en voeg zo nodig wat water toe. Roer er vervolgens de kokosroom bij en laat nog even doorkoken.
  5. Verwarm de oven voor op 200 C. Snijd het citroengras zeer fijn. Schil en rasp de gember. Doe de kip, citroengras, chilivlokken, bruine suiker, sojasaus, vissaus en gember in een grote schaal en meng zodat de kip met de kruiden etc. bedekt wordt.
  6. Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Leg de kip in de ovenschaal en rooster 20-25 minuten in de oven tot de kip mooi bruin en kleverig is.
  7. Serveer met de rijst, de jus van de kip en de curry.