Tiktokpasta met Hollandse ‘feta’, cherrytomaatjes, kappertjes en een groene salade

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten
Tiktokpasta met cherrytomaat feta en salade | Maaltijdboxen recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks banaansjalot
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 4 stuks takje tijm
  • 300 gram Hollands 'feta'
  • 400 gram fusilli
  • 1 stuks courgette (optioneel)
  • 1 zakje babyleaf slamix
  • 2 el kappertjes

In Huis

  • 3 teen knoflook (in de schil)
  • 6 el olijfolie om te bakken
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 el olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de banaansjalot in de lengte in 8 parten.
  3. Meng in een ovenschaal de tomaatjes, sjalot, knoflook in de schil gekneusd, olijfolie en flink zout en peper uit de molen. Leg de takjes tijm ertussen.
  4. Leg het blok Hollandse ‘feta’ in het midden. Besprenkel met nog een beetje olijfolie.
  5. Bak het geheel 25-30 minuten in de oven tot de tomaatjes zij opengebarsten en de ‘feta’ goudbruin is.
  6. Breng intussen een grote pan gezouten water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta gaar in 10 minuten. Haal er een kopje kookvocht uit voordat je de pasta afgiet!
  7. Optioneel: snij de courgette in stukken, besprenkel met olie en rooster in een schaaltje in de oven naast de tomaatjes. Of bak een minuut of 5 op hoog vuur in een wok in wat olie.
  8. Maak de sla aan met de olijfolie extra vierge, balsamicoazijn, peper en zout. Heb je besloten de courgette in de oven te doen? Meng deze dan bij de sla en gebruik iets meer dan de aangegeven hoeveelheid olie en balsamico.
  9. Verwijder de schilletjes van de knoflook en prak met een vork fijn. Meng samen met de afgegoten pasta bij de tomaatjes en feta tot een smeuïg geheel. Voeg zo nodig nog wat kookvocht toe en roer de kappertjes erdoor. Serveer direct met de salade.