Skip to main content

Tiktokwraps met waterkers-preisoep

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 3 stuks ui
  • 200 gram bataat
  • 2 stuks prei
  • 150 gram waterkers
  • 2 takjes peterselie
  • 2 takjes salie
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes dragon
  • 1 tak rozemarijn
  • 300 gram kastanje champignons
  • 8 stuks eieren
  • 8 stuks wraps
  • 125 gram crème fraîche

In Huis

  • boter om te bakken
  • 1000 ml water voor de soep
  • olie om te bakken
  • 1 teen knoflook
  • 1 snuf nootmuskaat
icon package

Recept stappen

  1. Snij 2/3de van de ui in zo dun mogelijke ringen. Snipper de rest en hou apart. Bak de uienringen in een klont boter op zacht vuur tot gebruik. Voeg wat zout toe en hussel tussendoor.
  2. Zet de waterkoker aan voor de soep.
  3. Verwarm olie in een soeppan. Bak de gesnipperde ui met zout glazig. Hak de knoflook fijn, voeg toe. Schil de bataat, snij in blokjes en voeg toe. Snij de prei in ringen en was grondig, voeg toe. Verwijder alleen echt dikke stelen van de waterkers. Voeg ca 2/3de van de waterkers toe. Meng goed en laat even stoven.
  4. Maak een bouquet garni (kruidenbosje) van de peterselie, salie, tijm, dragon en rozemarijn. Bind ze samen met keukentouw of doe ze in een theezakje. Doe de kruiden en het gekookte water bij de groenten. Breng aan de kook, draai het vuur zacht en kook in 10 min gaar.
  5. Snij de champignons in vieren. Bak in een koekenpan wat olie ca. 5 min lichtbruin. Breng op smaak met peper en zout en hou warm.
  6. Maak de wraps (zie tip).
  7. Kluts de eieren met zout en peper. Bak al husselend in een koekenpan met olie net gaar. Snij de wraps vanuit het midden naar 1 kant in. Besmeer elk kwart met een ander ingrediënt. In volgorde vanaf de snijzijde: crème fraîche, roerei, gebakken uienringen en blaadjes waterkers. Vouw vier keer tot je een hoek hebt. Je vouwt dus de crème fraîche over het roerei etc. Leg kort in het tostiapparaat of onder de grill of bak aan beide zijde even in de pan.
  8. Verwijder het bosje kruiden uit de soep en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met flink zout (want geen bouillonblokje) en peper en een snufje nootmuskaat. Garneer met de gebakken champignons.
  9. Serveer de soep met de tiktokwrap
  10. Google ‘tiktokwrap’ voor een voorbeeldvideo. Het internet staat vol met filmpjes hoe je de wrap op de tiktok-manier vouwt.