Skip to main content

Toad in the hole met salade van knapperige wintergroenten

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Ui
  • 1 tl Tijm (geriste)
  • 160 g Bloem
  • 4 stuk(s) Eieren
  • 400 ml Melk
  • 200 g Paksoi
  • 100 g Radijsjes
  • 100 g Bleekselderij
  • 1 stuk(s) Appel

In Huis

  • 100 ml Zonnebloemolie
  • 3 el Olijfolie
  • 2 el Witte wijnazijn
  • 1 tl Mosterd
  • optioneel Suiker
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 230 graden.
  2. 2. Verwijder het kontje van de ui, zet neer en snij doormidden. Pel de helften. Leg de helften naast elkaar in een ovenschaal met de bolle kant omhoog. Overgiet met de zonnebloemolie en bestrooi met de geriste tijm en zout. Bak 15 min.
  3. 3. Klop de bloem, eieren en melk tot een beslag en voeg zout toe. Giet het beslag na 15 min over de uien. Let op, want het kan spetteren. Bak 20 min zonder de oven te openen.
  4. 4. Maak intussen de sla. Maak een vinaigrette van de olijfolie, wijnazijn, mosterd, peper, zout en een klein beetje suiker (indien gewenst).
  5. 5. Snij het wit van de paksoi in dunne reepjes en het blad in fijne sliertjes. Snij de radijsjes in halve maantjes. Haal de buitenste stengels van de bleekselderij eraf en bewaar in de groentelade, gewikkeld in iets vochtig gemaakt keukenpapier. Snij het binnenste deel van de bleekselderij (het hart, dus het malse lichtgroene deel) in halve maantjes. Snij de appel in stukjes. Meng alles met de vinaigrette.
  6. 6. Haal het baksel uit de oven en laat een beetje afkoelen. Het geheel zal nu inzakken. Bestrooi met peper uit de molen en serveer met de frisse wintersalade.
  7. <br>Let op: je hebt twee keer tijm nodig deze week.