Toast met Gyros Pulled Seitan, venkel, sla en frietjes uit de oven.

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten
Maaltijdbox met duurzame streekproducten

Ingrediënten

In De Krat

  • 700 gram Frieslander aardappelen
  • 0.5 stuks venkel
  • 1 stuks rode ui
  • 8 sneetjes Paun au levain bruin brood
  • 2 pakjes Gyros Pulled Seitan
  • 50 gram gemengde sla

In Huis

  • om te bakken olie
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • 2 el rode wijnazijn
  • 250 ml yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • naar smaak mayonaise
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Zet een pan met een laagje water en zout op. Schil de aardappelen. Snij in plakken van 1 cm, dan in repen van 1 cm en vervolgens in frieten. Kook 3-4 min voor. Laat goed uitlekken en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en hussel om zodat alles bedekt is. Schuif voor ca. 25 min in de oven. Schud halverwege even om.
  3. Verwijder het hart en het loof van de venkel en snij in zo dun mogelijke plakjes. Meng in een slakom de witte wijn azijn, mosterd, peper en zout. Voeg de venkel toe en zet weg. Later komt de olie erbij.
  4. Snij de rode ui in halve ringen, doe in een kommetje en voeg de rode wijn azijn toe. Zet weg maar hussel af en toe om zodat de rode wijn azijn goed in de rode ui trekt.
  5. Meng intussen de yoghurt met de mayonaise en wat peper en zout. Zet op tafel.
  6. Bak de Gyros Pulled Seitan in wat olie in een koekenpan al omscheppend knapperig in ca. 6 min. Zet de Guros Pulled Seitan op een bord.
  7. Verwarm olie in dezelfde koekenpan. Snij de brood in plakjes en bak de sneetjes voor 2-3 minuten per kant.
  8. Haal de frieten uit de oven en bestrooi met peper en zout.
  9. Was de gemengde sla met behulp van een slacentrifuge. Leg de sla op een schaal, meng de olijfolie extra vierge door de venkel en spreid over de gemengde sla. Zet op tafel.
  10. Laat iedereen zijn eigen toast beleggen met de yoghurtsaus, sla en venkel, rode ui en de Gyros Pulled Seitan. Serveer de frietjes erbij met evt. nog wat mayonaise.