Toast met spinaziepesto en gebakken paddenstoelen
Vegetarisch, Lunch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 150 gram kastanjechampignons
- 150 gram oesterzwammen
- 200 gram spinazie
- 8 sneetjes pain au levain bruin zonnepit
In Huis
- 40 gram pijnboompitten
- 1 teen knoflook
- 30 gram walnoten
- 100 ml olijfolie
- naar smaak citroensap
- naar smaak balsamico crème
Recept stappen
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot het begint te kleuren, laat afkoelen.
- Snij de champignons in plakjes en scheur de oesterzwam in reepjes. Bak ze in een grote koekenpan op hoog vuur bruin en gaar. Voeg zout en peper toe.
- Maak de pesto. Hak de knoflook en spinazie grof. Doe in een keukenmachine of bakje van de staafmixer samen met de walnoten, 3/4de van de pijnboompitten(!) en olijfolie en mix tot gladde pesto. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Let op: hou wat pijnboompitten over ter garnering.
- Snij het brood in sneetjes en rooster in een koekenpan of broodrooster.
- Smeer de spinaziepesto uit over de sneetjes brood en beleg met de paddenstoelen. Garneer met de overige pijnboompitten en de balsamico crème