Skip to main content

Toast van zoete aardappels met geroosterde paprika, pijnboompitten en korianderolie

Vegetarisch

  • Totale tijd 15 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Paprika
  • 10 g Verse koriander
  • 150 g Zoete aardappel

In Huis

  • 40 ml Olijfolie (extra vierge)
  • 15 g Pijnboompitten
  • naar smaak Peper en zout
  • Broodrooster
icon package

Recept stappen

  1. Zet de oven op de grillstand.
  2. Snijd de paprika(s) in de lengte in vieren.
  3. Leg op het ovenrek in de oven en grill tot er zwarte blazen ontstaan.
  4. Laat een beetje afkoelen en trek het schilletje eraf. Bestrooi met wat peper en zout.
  5. Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een droge koekenpan.
  6. Houd apart.
  7. Doe de koriander met de olijfolie in de keukenmachine en draai tot een smeuige kruidenolie (of pureer met de staafmixer).
  8. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Schil de zoete aardappel en snijd in plakken van iets minder dan 1 cm dik.
  10. Zet de broodrooster op een niet al te hoge stand.
  11. Rooster de plakken zoete aardappel tot hij een beetje opzwelt en lichtbruine blazen krijgt.
  12. Dit duurt ca. 7 minuten.
  13. Beleg de plakjes toast met stukjes paprika.
  14. Besprenkel met wat van de korianderolie en bestrooi met pijnboompitjes.