Tofu met eenvoudige pindasaus en selderijblad

Vegetarisch

  • Totale tijd 20 minuten
Maaltijdbox gevuld met seizoensgebonden producten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Tofu
  • 2 stuk(s) Uien
  • 1 pot(je) Hottie sambal

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 8 el Olie
  • 2 tl Sambal oelek
  • 5 el Pindakaas
  • 2 tl Bruine suiker
  • 3 el Ketjap manis
  • 1 el Bladselderij
  • 200 g Witte rijst
  • naar smaak Citroensap
  • naar smaak Peper
  • naar smaak Zout
icon package

Recept stappen

  1. Pel de uien en hak fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de uien goudbruin. Haal ze uit de olie met een schuimspaan en laat ze uitlekken.
  2. Snijd de tofu in dobbelsteentjes. Bak de tofublokjes in dezelfde olie totdat ze een korstje krijgen en laat uitlekken op keukenpapier
  3. Hak de knoflook fijn. Wrijf de knoflook, sambal, bruine suiker en pindakaas tot een brij in een vijzel en bak in het restje olie op laag vuur even goed door.
  4. Maak de saus af met de ketjap en citroensap naar smaak en roer door. Giet over de tofu.
  5. Bestrooi het gerecht bij het opdienen met de gebakken uien en de gehakte selderie.
  6. Serveer met witte rijst en bijv. het koolgerecht uit het recept hieronder en wat hottie sambal.