Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Tomaten-bonenstoof met bruschetta en stokâlde Fryske

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Winterse tomaten-bonenstoof met bruscetta en stokâlde Fryske | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks ui
  • 200 gram paarse peen
  • 200 gram spitskool
  • 300 gram Doré aardappels
  • 200 gram oranje bataat
  • 1.5 blikje tomatenstukjes
  • 2 potje witte bonen
  • 1 stuks Turkse pide bruin
  • 4 el volle yoghurt
  • 4 el stokâlde Fryske
  • 15 gram peterselie

In Huis

  • (milde) olie om te bakken
  • 2 teen knoflook
  • 2 tl kerriepoeder
  • 200 ml water
  • 4 el mayonaise
  • 1 teen(tje) knoflook voor het brood
  • naar smaak olijfolie extra vierge
  • 0.25 tl chilivlokjes
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm olie in een hapjespan. Snipper de ui en fruit zachtjes. Voeg wat zout toe. Schil de peen, halveer in de lengte en snij in halve maantjes. Voeg bij de ui.
  2. Snij de spitskool in repen. Hak de knoflook fijn, voeg bij de ui, samen met de kerriepoeder, gevolgd door de spitskool. Bak rustig verder.
  3. Schil de aardappels en bataat en snij in blokjes van max (!) 1 cm. Voeg toe. Schep een paar keer goed om en voeg de tomatenstukjes toe met het water. Voeg de witte bonen toe (incl. aanhangend vocht, daar zit veel eiwit in!). Breng aan de kook en laat ca. 15 minuten zachtjes afgedekt koken. Check of er tussentijds nog wat extra water bij moet.
  4. Verwarm de oven voor op grillstand. Snij het brood overdwars en klap open. Besprenkel met een beetje (milde) olie, zout en peper en rooster tot het bruin en knapperig is (ca. 5 minuten).
  5. Meng de mayonaise met de yoghurt en rasp er met een fijne rasp of microplane de kaas bij.
  6. Snipper de peterselie. Halveer het teen(tje) knoflook en wrijf de broodjes daarmee in. Besprenkel met olijfolie extra vierge en bestrooi met een deel van de peterselie.
  7. Breng de stoof op smaak met peper en chilivlokjes.
  8. Serveer de stoof met het brood en de kaascrème. Bestrooi de stoof met de rest van de kaas en peterselie.