Skip to main content

Tomaten-courgette soep met peperonata

Vegetarisch

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 fles(sen) Peperonata
  • 1 stuk(s) Uien
  • 400 g Courgette
  • 3 stuk(s) Tomaten
  • 4 eventueel toevoegen Boterham

In Huis

  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 2 tl Gedroogde oregano
  • 2 el Olijfolie
  • naar smaak Peper en zout
  • 1 stuk(s) Bouillonblokje
icon package

Recept stappen

  1. Snij de ui en de knoflook fijn. Bak deze met de oregano zachtjes aan in een diepe pan met een scheut olijfolie totdat de ui zacht is.
  2. Snij intussen de courgette in de lengte doormidden en dan in dunne plakjes. Snij de tomaten in kleine stukjes.
  3. Roer de tomaat en de courgette door de ui en de knoflook en laat met het deksel op de pan zachtjes stoven totdat de courgette ook zacht is.
  4. Voeg de peperonata en debouillon toe en laat nog even pruttelen. Zet dan de staafmixer erin en pureer de soep. Breng op smaak met peper en zout en dien op met de boterhammen.
  5. Lekker met een frisse salade.