Skip to main content

Tomaten-paprika-courgette soep

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Puntpaprika
  • 500 g Tomaten
  • 2 stuk(s) Courgette
  • 1 stuk(s) Uien
  • 2 stuk(s) Speltbrood
  • Verse basilicum

In Huis

  • 2 stuk(s) Bouillonblokje
  • 1 tl Italiaanse tuinkruiden
  • Olijfolie
  • 2 teentje(s) Knoflook
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven op 200 graden (als het kan met grillstand). Leg de paprikas erin en laat ze liggen tot ze zwart beginnen te blakeren. Haal ze er dan uit, doe in een afgedekte kom en laat even afkoelen.
  2. 2. Snij intussen de tomaten en de courgette in kleine stukjes. Snipper de ui. Verhit een scheut olijfolie in een diepe pan en fruit daarin de ui en knoflook even zachtjes aan. Doe dan de courgette en tomaat erbij en zoveel water tot het net onder staat. Doe de bouillonblokjes en de Italiaanse kruiden erbij en laat aan de kook komen. Laat zachtjes pruttelen tot de courgette gaar is.
  3. 3. Pel intussen het vel van de afgekoelde paprika en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika in stukken en doe op het laatst bij de soep. Zet de staafmixer erin en pureer tot een gladde soep.
  4. Serveer met een lekker stuk brood en wat verse basilicum.