Tomatenorzo met spinazie, venkel, sjalot, blauwe kaas, pijnboompitten
Vegetarisch
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 400 gram orzo
- 1.5 blikje tomatenstukjes
- 40 gram pijnboompitten
- 1 stuks gele ui
- 1 stuks venkel
- 300 gram spinazie
- 100 gram Brabantse blauwe kaas
In Huis
- olie om te bakken
- 4 teen knoflook
- 2 el balsamicoazijn
- 500 ml kokend water
- 2 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
Recept stappen
- Verwarm olie (zachtjes) in een afdekbare wok of hapjespan. Snij de knoflook in dunne plakjes en bak zachtjes kort aan. Voeg de orzo toe en schep om tot bedekt met olie. Blus af met de balsamicoazijn gevolgd door de tomatenstukjes. Voeg ca. 2/3e van het het kokende water toe en kruimel bouillonblokje(s) erbij. Roer goed door, breng aan de kook, denk af en laat 13-15 minuten gaar koken. Roer tussentijds en voeg indien nodig nog wat kokend water toe.
- Rooster de pijnboompitten in een grote koekenpan (je gebruikt die straks weer) tot ze bruinen. Hou in de gaten! Doe op een bordje en laat afkoelen.
- Snij de ui in halve ringen. Verwijder loof en onderkant van de venkel en snij in plakjes. Verwarm olie in de koekenpan. Bak de ui en venkel op hoor vuur tot ze bruinen. Voeg zout en peper toe.
- Check of de orzo bijna gaar is. Voeg de spinazie toe en laat slinken (evt. in delen). Voeg indien nodig nog wat kokend water toe.
- Verkruimel de blauwe kaas in een bakje en zet op tafel.
- Serveer de orzo met de gebakken ui en venkel en maak af met blauwe kaas en pijnboompitten.