Skip to main content

Tomatenrisotto met venkel, spinazie en zachte geitenkaas

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 pak Passata
  • 2 stuk(s) Sjalot
  • 2 stuk(s) Venkel
  • 300 g Risottorijst
  • 450 g Spinazie
  • 1.50 rolletje zachte geitenkaas

In Huis

  • 2 blokjes Groentebouillon
  • 100 ml Rode of witte wijn optioneel
  • 500 ml Water
  • Peper en Zout
icon package

Recept stappen

  1. Doe de passata in een pannetje met 500 ml water (bij 4p) en de bouillonblokjes. Breng zachtjes aan de kook.
  2. Snipper de sjalot. Fruit vast zachtjes in een beetje olie in een afdekbare wok of hapjespan.
  3. Verwijder het kontje en het loof van de venkel en snij in reepjes. Voeg bij de sjalot en bak 2 minuutjes mee.
  4. Voeg de rijst toe en bak mee tot ze iets glazig is. Blus af met een scheut witte of rode wijn, als je toevallig nog een restje hebt staan (zo nee geen punt, in onze proefkeuken doen we t ook zonder, hartstikke lekker). Laat de alcohol verdampen en voeg dan de warme passata-bouillon toe. Zorg dat de rijst net onderstaat, dek af en laat zachtjes 20-25 minuten gaar koken. Zorg dat de risotto nat genoeg blijft. Voeg zo nodig nog een beetje kokend water toe.
  5. Roerbak de spinazie, deze is al gewassen, in een beetje olie tot geslonken. Kruimel de geitenkaas in een bakje.
  6. Roer als de risotto gaar is met nog een beetje een bite de helft van de geitenkaas erdoor gevolgd door de spinazie.
  7. Schep op in grote diepe borden en laat iedereen zelf nog wat geitenkaas naar smaak toevoegen.