Tomatenrisotto met venkel, winterpostelein en geitenkaas

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Wk-13-tomaat-risotto-venkel-spinazie-geitenkaas-1-min

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 1 stuks ui
  • 2 stuks venkel
  • 240 gram winterpostelein
  • 125 gram Sikkepit geitenkaas

In Huis

  • 1 pak passata
  • 500 ml water
  • 2 blokjes groentebouillon
  • om te bakken olie
  • 300 gram risottorijst
  • 100 ml rode of witte wijn (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Doe de passata in een pannetje met 500 ml water (bij 4p) en de bouillonblokjes. Breng zachtjes aan de kook.
  2. Snipper de ui. Fruit vast zachtjes in een beetje olie in een afdekbare wok of hapjespan.
  3. Verwijder het kontje en het loof van de venkel en snij in reepjes. Voeg bij de ui en bak 2 minuutjes mee.
  4. Voeg de rijst toe en bak mee tot ze iets glazig is. Blus af met een scheut witte of rode wijn, als je toevallig nog een restje hebt staan (zo nee geen punt, in onze proefkeuken doen we het ook zonder, hartstikke lekker). Laat de alcohol verdampen en voeg dan de warme passata-bouillon beetje bij beetje toe. Roer af en toe om en laat zachtjes 20-25 minuten gaar koken. Zorg dat de risotto nat genoeg blijft.
  5. Kruimel de geitenkaas in een bakje. Was de winterpostelein en verwijder de dikkere stelen.
  6. Roer als de risotto gaar is met nog een beetje een bite de helft van de geitenkaas erdoor en de winterpostelein.
  7. Schep op in grote diepe borden en laat iedereen zelf nog wat geitenkaas naar smaak toevoegen.