Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Tomatensalade met ansjovis

Vis

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 1 blikje ansjovis
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 1 handje rucola

In Huis

  • 120 ml olijfolie extra vierge
  • 2 el venkelzaad
  • 2 tl chilivlokjes
  • 2 el witte wijnazijn
icon package

Recept stappen

  1. Verhit de olijfolie in een kleine pan met dikke bodem. Voeg het venkelzaad, de chilivlokjes en de ansjovis toe. Verwarm al roerend totdat de ansjovis gesmolten is.
  2. Haal de olie van het vuur en zet even apart.
  3. Snij de tomaatjes in kwartjes en verdeel over een schaal. Meng met het handje rucola. Besprenkel met de witte wijnazijn en voeg eventueel wat extra ansjovis toe.
  4. Besprenkel met het ansjovis-olie mengsel. Bestrooi je met wat versgemalen peper en serveer.