Skip to main content

Tomatenvisstoof met knolselderij, Nieuw Zeelandse spinazie en volkoren rijst

Vis

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 g Volkoren rijst
  • 300 g Knolselderij
  • 1 stuk(s) Ui
  • 6 stuk(s) (Roze) tomaten
  • 1 blikje(s) Tomatenpuree
  • 800 g Nieuw-Zeelandse spinazie
  • 4 filet(s) Koolvis

In Huis

  • 600 ml Water
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 2 tl Komijnpoeder
  • 50 ml Water
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Zet 75 gram rijst p.p. op in 150 ml gezouten water p.p. Kook zachtjes gaar in 35 minuten.
  2. 2. Schil de knolselderij en snij in kleine blokjes, max 1 cm (dat is echt lekkerder!). Snipper de ui. Hak de knoflook fijn.
  3. 3. Fruit de ui, knoflook en knolselderij zachtjes een paar minuten aan in een beetje olie. Snij intussen de tomaten in stukjes.
  4. 4. Voeg de komijnpoeder bij de ui, bak even mee totdat de geur vrijkomt. Maak wat ruimte vrij in het midden en bak daar de tomatenpuree een minuutje of twee mee. Voeg dan de tomatenstukjes en het water toe (niet te veel, begin met een scheutje = ca. 50 ml). Breng aan de kook en laat met deksel zachtjes een minuut of 10 à 15 gaar stoven. Check tussendoor dat het niet droog kookt, voeg zo nodig wat water toe.
  5. 5. Haal intussen de Nieuw Zeelandse spinazie van de stelen. De kleine dunne steeltjes die aan het blaadje zitten kan je eten, de dikkere zijn niet zo lekker.
  6. 6. Kijk of de stoof nog vochtig genoeg is. Breng nu op smaak met peper en zout.
  7. 7. Dep de vis droog en leg die in de stoof. Duw een beetje onder en leg de spinazie blaadjes erboven op. Dek af en breng weer aan de kook. Na een paar minuten is de vis gaar en de spinazie geslonken. Serveer met de rijst.
  8. <br>Let op: je hebt twee keer knolselderij en tomaten nodig deze week.