Skip to main content

Tonijnpasta met salade van peen, sinaasappel en kervel

Vis

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 200 gram peen
  • 4 el kervel
  • 2 blikjes tonijn
  • 80 gram overjarige kaas
  • 4 el oregano

In Huis

  • olijfolie om te bakken
  • 1 tl kaneel
  • 2 blikjes gepelde tomaten
  • 0.50 el citroenrasp
  • 3 el citroensap
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 2 sinaasappels
  • 400 gram penne
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan water met zout op voor de pasta.
  2. Snipper de ui. Verwijder (indien gewenst) de zaadjes van de rode peper en hak fijn. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de ui, rode peper en de kaneel 5 min op matig vuur.
  3. Voeg de gepelde tomaten en een flinke snuf zout bij de ui. Zet het vuur hoog. Druk de tomaten plat met een lepel. Breng het mengsel aan de kook en houdt het 20 min tegen de kook aan. Voeg naar smaak peper en zout toe. Voeg wat water toe als het te droog wordt.
  4. Rasp de citroen en pers het sap. Hou de rasp apart.
  5. Maak in een grote kom een dressing van 1 el (bij 4p) citroensap en de olijfolie extra vierge. Snij de schil goed van de sinaasappel, zodat je geen wit meer ziet. Snij de sinaasappelpartjes los van de velletjes en voeg bij de dressing. Schil en rasp de peen, voeg toe. Hak de kervel fijn en roer door de salade. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Druk wat olie uit de blikjes tonijn. Roer de tonijn door de tomatensaus.
  7. Kook de penne gaar in 5 minuten. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht.
  8. Rasp de kaas en haal de oreganoblaadjes van de steeltjes. Voeg de helft van de kaas, de oreganoblaadjes, pasta, citroenrasp en de rest van het citroensap (2 el bij 4p) bij de tomatensaus. Roer goed door en voeg eventueel nog wat kookvocht toe.
  9. Garneer de pasta met de andere helft van de kaas en serveer met de salade.
  10. Je kunt de salade van tevoren maken als dat qua tijd beter uitkomt.