Tortilla de patatas met chorizo, rode ui en paprika en ensalada verde met verse doperwtjes

Varken

  • Totale tijd minuten
Tortilla de patatas met chorizo en ensalada verde recept | Maaltijdboxen recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 600 gram Nicola aardappelen
  • 400 gram verse doperwten
  • 1.5 stuks courgette
  • 1 stuks rode ui
  • 1 stuks rode paprika
  • 120 gram chorizo
  • 8 stuks eieren
  • 0.5 stuks venkel
  • 1 zakje babyleaf slamix

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 teen knoflook
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 2 el balsamico azijn
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappelen en snij in blokjes van 1 bij 2 cm. Zet op in een laagje water met zout en kook 3 minuten voor vanaf dat het water kookt. Giet af.
  2. Dop de doperwten (vraag hulp) en kook in een laagje kokend water (zonder zout) in 4-6 minuten beetgaar. Giet af en spoel na met koud water om de kleur te behouden.
  3. Halveer de courgette en snij in halve maantjes van 1-2 cm dik. Bak 6 minuten in wat olie in een koekenpan. Laat afkoelen in een slakom. De pan gebruik je zo voor de tortilla.
  4. Verwarm een goede scheut olie in een andere koekenpan en bak de afgegoten aardappeltjes krokant.
  5. Snij de ui in halve ringen en de paprika in reepjes. Hergebruik de courgettepan. Fruit de ui en paprika in nog wat olie tot glazig en zacht.
  6. Snij de chorizo in blokjes van 0,5 cm. Voeg de chorizo bij de ui en paprika en bak ca. 2 minuten mee. Kluts intussen de eieren in een kom en voeg zout en peper toe.
  7. Schep de aardappeltjes bij de rest als ze een beetje krokant zijn. Schenk het eimengsel in de pan, dek af (!) en laat in 8-12 minuten zachtjes stollen (afhankelijk van voor hoeveel personen je kookt).
  8. Verwijder het loof en hart van de venkel en snij in dunne plakjes. Voeg bij de courgette met de doperwten.
  9. Maak de dressing. Pers de knoflook, meng met de olijfolie extra vierge, balsamicoazijn, zout en peper. Meng bij de courgette, doperwtjes en venkel en voeg de gemengde sla toe.
  10. Serveer de tortilla in puntjes met de groene salade.