Tortilla de patatas met chorizo, rode ui en paprika en ensalada verde met verse doperwtjes en courgette

Varken

  • Totale tijd 45 minuten
Tortilla de patatas met chorizo en ensalada verde recept | Maaltijdboxen recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 gram Frieslander aardappelen
  • 300 gram doperwten
  • 2 stuks courgette
  • 1 stuks rode ui
  • 1.5 stuks rode paprika
  • 150 gram chorizo
  • 8 stuks eieren
  • 1 stuks venkel
  • 1 teen knoflook
  • 4 el olijfolie peperig groen
  • 1 zakje babyleaf slamix

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 el balsamico azijn
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappelen en snij in blokjes van 1 bij 2 cm. Zet op in een laagje water met zout en kook 3 minuten voor vanaf dat het water kookt. Giet af.
  2. Dop de doperwten (vraag hulp) en kook in een laagje kokend water (zonder zout) in 4-6 minuten beetgaar.
  3. Halveer de courgette en snij in halve maantjes van 1-2 cm dik. Bak 6 minuten in wat olie in een koekenpan. Laat afkoelen in een slakom. De pan gebruik je zo voor de tortilla.
  4. Verwarm een goede scheut olie in een andere koekenpan en bak de afgegoten aardappeltjes krokant.
  5. Snij de ui in halve ringen en de paprika in reepjes. Hergebruik de courgettepan. Bak de ui en paprika op laag vuur tot zacht.
  6. Snij de chorizo in blokjes van 0.5 cm. Voeg de chorizo bij de ui en paprika en bak nog 2 minuten mee. Kluts intussen de eieren in een kom en voeg zout en peper toe.
  7. Schep de aardappeltjes bij de rest als ze een beetje krokant zijn. Schenk het eimengsel in de pan, dek af (!) en laat in 8-12 minuten zachtjes stollen (afhankelijk van voor hoeveel personen je kookt).
  8. Verwijder het loof, kontje en harde binnenste van de venkel en snij in dunne plakjes. Voeg bij de courgette met de doperwten.
  9. Maak de dressing. Pers de knoflook, meng met de olijfolie peperig groen, balsamicoazijn, zout en peper. Meng bij de courgette, doperwtjes en venkel en voeg de gemengde sla toe.
  10. Serveer de tortilla in puntjes met de groene salade.