Tortilla de patatas met groene paprika, olijven en ensalada verde met verse doperwtjes

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Tortilla de patatas met groene paprika en ensalada verde recept | Maaltijdboxen recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 600 gram Nicola aardappelen
  • 400 gram verse doperwten
  • 1.5 stuks courgette
  • 1 stuks rode ui
  • 1 stuks groene paprika
  • 8 stuks eieren
  • 100 gram Lutjewinkel oude kaas
  • 1 bakje zwarte olijven
  • 0.5 stuks venkel
  • 1 zakje babyleaf slamix

In Huis

  • olie om te bakken
  • 0.5 tl paprikapoeder
  • 1 teen knoflook
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 2 el balsamicoazijn
icon package

Recept stappen

  1. Schrob de aardappelen schoon en snij in blokjes van 1 bij 2 cm. Zet op in een laagje water met zout en kook 3 minuten voor vanaf dat het water kookt. Giet af.
  2. Dop de doperwten (vraag hulp) en kook in 4-6 minuten beetgaar in een laagje kokend water (zonder zout). Giet af en spoel na met koud water om de kleur te behouden.
  3. Halveer de courgette en snij in halve maantjes van 1-2 cm dik. Bak 6 minuten in wat olie in een koekenpan. Laat afkoelen in een slakom. De pan gebruik je zo voor de tortilla.
  4. Verwarm een goede scheut olie in een andere koekenpan en bak de afgegoten aardappeltjes krokant.
  5. Snij de ui in halve ringen en de paprika in reepjes. Hergebruik de courgettepan. Fruit de ui en paprika in nog wat olie tot glazig en zacht.
  6. Kluts de eieren in een kom en meng met het paprikapoeder. Rasp de kaas erbij en voeg peper en wat zout toe. Halveer de olijven.
  7. Schep de aardappeltjes bij ui en paprika. Voeg de olijven toe. Schenk het ei-kaasmengsel erover, dek af (!) en laat in 8-12 minuten zachtjes stollen (afhankelijk van voor hoeveel personen je kookt).
  8. Verwijder het loof en hart van de venkel en snij in dunne plakjes. Voeg bij de courgette met de doperwten.
  9. Maak de dressing. Pers de knoflook, meng met de olijfolie extra vierge, balsamicoazijn, zout en peper. Meng door de courgette, doperwtjes en venkel en voeg de gemengde sla toe.
  10. Serveer de tortilla in puntjes met de groene salade.