Tortilla de patatas met groene paprika, olijven en ensalada verde met verse doperwtjes
Vegetarisch
- Totale tijd minuten

Ingrediƫnten
In de box
- 600 gram Nicola aardappelen
- 400 gram verse doperwten
- 1.5 stuks courgette
- 1 stuks rode ui
- 1 stuks groene paprika
- 8 stuks eieren
- 100 gram Lutjewinkel oude kaas
- 1 bakje zwarte olijven
- 0.5 stuks venkel
- 1 zakje babyleaf slamix
In Huis
- olie om te bakken
- 0.5 tl paprikapoeder
- 1 teen knoflook
- 3 el olijfolie extra vierge
- 2 el balsamicoazijn
Recept stappen
- Schrob de aardappelen schoon en snij in blokjes van 1 bij 2 cm. Zet op in een laagje water met zout en kook 3 minuten voor vanaf dat het water kookt. Giet af.
- Dop de doperwten (vraag hulp) en kook in 4-6 minuten beetgaar in een laagje kokend water (zonder zout). Giet af en spoel na met koud water om de kleur te behouden.
- Halveer de courgette en snij in halve maantjes van 1-2 cm dik. Bak 6 minuten in wat olie in een koekenpan. Laat afkoelen in een slakom. De pan gebruik je zo voor de tortilla.
- Verwarm een goede scheut olie in een andere koekenpan en bak de afgegoten aardappeltjes krokant.
- Snij de ui in halve ringen en de paprika in reepjes. Hergebruik de courgettepan. Fruit de ui en paprika in nog wat olie tot glazig en zacht.
- Kluts de eieren in een kom en meng met het paprikapoeder. Rasp de kaas erbij en voeg peper en wat zout toe. Halveer de olijven.
- Schep de aardappeltjes bij ui en paprika. Voeg de olijven toe. Schenk het ei-kaasmengsel erover, dek af (!) en laat in 8-12 minuten zachtjes stollen (afhankelijk van voor hoeveel personen je kookt).
- Verwijder het loof en hart van de venkel en snij in dunne plakjes. Voeg bij de courgette met de doperwten.
- Maak de dressing. Pers de knoflook, meng met de olijfolie extra vierge, balsamicoazijn, zout en peper. Meng door de courgette, doperwtjes en venkel en voeg de gemengde sla toe.
- Serveer de tortilla in puntjes met de groene salade.