Tortilla de patatas met groene paprika, olijven en ensalada verde met verse doperwtjes en courgette

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten
Tortilla de patatas met groene paprika en ensalada verde recept | Maaltijdboxen recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 gram Frieslander aardappelen
  • 300 gram doperwten
  • 2 stuks courgette
  • 1 stuks rode ui
  • 1 stuks groene paprika
  • 8 stuks eieren
  • 100 gram Âlde Fryske kaas
  • 100 gram Kalamata olijven
  • 1 stuks venkel
  • 4 el olijfolie peperig groen
  • 1 zakje babyleaf slamix

In Huis

  • olie om te bakken
  • 0.5 tl paprikapoeder
  • 1 teen knoflook
  • 2 el balsamicoazijn
icon package

Recept stappen

  1. Schrob de aardappelen en snij in blokjes van 1 bij 2 cm. Zet op in een laagje water met zout en kook 3 minuten voor vanaf dat het water kookt. Giet af.
  2. Dop de doperwten (vraag hulp) en kook in 4-6 minuten beetgaar in een laagje kokend water (zonder zout).
  3. Halveer de courgette en snij in halve maantjes van 1-2 cm dik. Bak 6 minuten in wat olie in een koekenpan. Laat afkoelen in een slakom. De pan gebruik je zo voor de tortilla.
  4. Verwarm een goede scheut olie in een andere koekenpan en bak de afgegoten aardappeltjes krokant.
  5. Snij de ui in halve ringen en de paprika in reepjes. Hergebruik de courgettepan. Bak de ui en paprika op laag vuur tot zacht.
  6. Kluts de eieren in een kom en meng met het paprikapoeder. Rasp de kaas erbij en voeg peper en wat zout toe. Halveer de olijven.
  7. Schep de aardappeltjes bij ui en paprika. Voeg de olijven toe. Schenk het ei-kaasmengsel erover, dek af (!) en laat in 8-12 minuten zachtjes stollen (afhankelijk van voor hoeveel personen je kookt).
  8. Verwijder het loof, kontje en harde binnenste van de venkel en snij in dunne plakjes. Voeg bij de courgette met de doperwten.
  9. Maak de dressing. Pers de knoflook, meng met de olijfolie peperig groen, balsamicoazijn, zout en peper. Meng door de courgette, doperwtjes en venkel en voeg de gemengde sla toe.
  10. Serveer de tortilla in puntjes met de groene salade.