Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Tortilla de patatas met paprika, Beemster Valery, olijven en ensalada verde

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Tortilla de patatas met paprika, Beemster Valery, olijven en ensalada verde | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 600 gram Beemster Valery aardappels
  • 1.5 stuks courgette
  • 1 stuks sjalot
  • 1 stuks groene paprika
  • 10 stuks eieren
  • 100 gram Alde Fryske kaas
  • 1 bakje zwarte olijven
  • 1 stuks venkel
  • 1 krop (ca.) eikenbladsla

In Huis

  • olie om te bakken
  • 0.5 tl paprikapoeder
  • 1 teen knoflook
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 2 el balsamicoazijn
icon package

Recept stappen

  1. Was de Beemster Valery aardappels en snij in blokjes van 1 bij 2 cm. Zet op in een laagje water met zout en kook ca. 3 minuten vanaf dat het water kookt. Giet af.
  2. Halveer de courgette en snij in halve maantjes van ca. 1 cm dik. Bak in ca. 6 minuten in wat olie in een ruime afdekbare koekenpan beetgaar. Breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen in een slakom. De pan gebruik je zo voor de tortilla.
  3. Verwarm een goede scheut olie in een andere koekenpan en bak de afgegoten aardappeltjes kort op hoog vuur.
  4. Snij de sjalot in halve ringen en de paprika in dunne reepjes. Fruit de paprika en sjalot in nog wat olie, in de courgettepan, tot glazig en zacht.
  5. Kluts de eieren in een kom en meng met het paprikapoeder. Rasp de kaas erbij en voeg peper en wat zout toe. Halveer de zwarte olijven.
  6. Schep de aardappeltjes bij sjalot en paprika. Voeg de olijven toe (gebruik bij 4p eventueel 2 pannen). Schenk het ei-kaasmengsel erover, dek af (!) en laat in 8-12 minuten zachtjes stollen (afhankelijk van voor hoeveel personen je kookt en het formaat van je pan).
  7. Verwijder het loof en hart van de venkel en snij in dunne plakjes. Voeg bij de courgette.
  8. Maak de dressing. Pers de knoflook, meng met de olijfolie extra vierge, balsamicoazijn, zout en peper. Meng door de courgette en venkel.
  9. Snij de sla in repen en scheur grof en was (met behulp van een slacentrifuge). Meng op het laatst voorzichtig door de salade.
  10. Serveer de tortilla in puntjes met de groene salade.