Skip to main content

Tortilla de patatas met verse tomaatjes in tomatensaus

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Ui
  • 1 el Rozemarijn blaadjes
  • 10 stuk(s) Pruimtomaten
  • 400 g Opperdoezer aardappels
  • 6 stuk(s) Eieren
  • 10 g Bladpeterselie

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 4 el Olijfolie (extra vierge)
  • 400 g Tomatenpassata
  • 1 tl Gerookt paprikapoeder
icon package

Recept stappen

  1. 1. Maak de tomatensaus. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Haal de rozemarijnblaadjes van het takje en hak fijn.
  2. 2. Verhit 1 eetlepel van de olijfolie in een pan met dikke bodem. Bak de helft van de ui en alle knoflook zachtjes 10 minuten aan. Voeg dan de passata en de rozemarijn toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat zachtjes 15 minuten koken. Halveer de pruimtomaatjes en laat nog 5 minuten meekoken. Roer vlak voor het serveren het paprikapoeder erdoor.
  3. 3. Schil de aardappel en snij in plakjes. Verhit 2 eetlepels van de olijfolie in een grote koekenpan met dikke bodem en bak de aardappelplakjes zachtjes beetgaar. Blijf regelmatig omscheppen zodat het niet aanbrandt. Doe in een schaal en laat afkoelen tot lauwwarm.
  4. 4. Bak de rest van de ui zachtjes in 1 eetlepel van de olijfolie totdat hij zacht en zoet wordt. Meng door de aardappels in de schaal.
  5. 5. Klop de eieren los met een beetje zout en peper. Schep het ei door de aardappels en ui. Laat een minuutje staan.
  6. 6. Verhit 1 eetlepel olijfolie in de koekenpan. Doe het aardappel-eimengsel in de pan. Druk een beetje aan met een spatel. Bak 1 minuut op middelhoog vuur. Draai dan het vuur laag. Doe het deksel op de pan. Laat ca. 15 minuten bakken en garen.
  7. 7. Zodra de bovenkant van de tortilla gestold is, kun je hem omkeren. Leg daarvoor een plat bord op de koekenpan en draai om op het bord. Laat de tortilla omgekeerd terug in de pan glijden. Laat ook deze kant een paar minuutjes op laag vuur een beetje bruinen. Doe op een bord en laat een beetje afkoelen. Bestrooi met de peterselie. Snij de tortilla in punten en serveer met de tomatensaus en een eenvoudige groene salade.