Tortilla met paksoi, kaas en een venkel-meiraap salade

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten
Wk 38 tortilla olijf paprika alde fryske venkel sinaasappel salade

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram Beemster Valery
  • 1 stuks ui
  • 2 stronken paksoi
  • 8 eieren
  • 200 gram meiraap
  • 1 stuks venkel
  • naar smaak wilde venkel

In Huis

  • om te bakken olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 0.5 tl paprikapoeder
  • 100 gram (geraspte) kaas
  • 3 el witte wijnazijn
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 2 tl mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Was de aardappelen en snij in plakjes van een 1/2 cm. Verhit olie in een koekenpan en bak de aardappelplakjes in ca. 15 min. beetgaar. Breng op smaak met zout. Schep voortdurend om zodat ze niet aanbranden of te bruin worden.
  2. Hak de knoflook fijn. Snij de ui in dunne ringen. Voeg knoflook en ui de laatste 8 minuten toe aan de aardappels en bak mee. Snij intussen de paksoi in repen. Voeg na 8 minuten toe en bak kort mee.
  3. Kluts de eieren in een kom, klop met een garde of vork en meng met het paprikapoeder. Rasp de kaas erbij en voeg peper en eventueel zout toe naar smaak. Voeg bij de aardappelen en paksoi. Laat op laag vuur met de deksel op de pan 10 min. garen. Haal de deksel eraf en bak nog 5 min. Check met een prikker op gaarheid.
  4. Schil de meiraap, snij door de helft en dan in dunne plakjes (met een kaasschaaf of mandoline). Snij de venkel doormidden, verwijder het loof en het hart en snij het kontje eraf. Snij in zo dun mogelijke plakken.
  5. Maak de vinaigrette van de witte wijnazijn, olie, mosterd en peper en zout naar smaak. Voeg bij de venkel en meiraap. Knip naar smaak de wilde venkel eroverheen. Hussel goed.
  6. Serveer de tortilla met de frisse salade.