Skip to main content

Tortilla met paprika, aardappel, venkel en sla

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g aardappelen
  • 2 stuk(s) puntpaprika
  • 1 stuk(s) venkel
  • 1 stuk(s) banaansjalot
  • 1 krop(pen) rode eikenblad sla

In Huis

  • 4 el olijfolie
  • 4 stuk(s) eieren
  • naar smaak peper en zout
  • 1 snufje(s) gedroogde chilipeper vlokken
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 el azijn
  • 1 tl mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappelen en snij in dunne plakjes. Snij de paprika in reepjes en de venkel in stukjes van ca 2 cm. Snipper de sjalot.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de aardappelplakjes zachtjes beetgaar. Doe na ca. 7 minuten de sjalot, paprika en venkel erbij. Schep regelmatig om. Doe in een schaal en laat afkoelen tot lauwwarm.
  3. Klop de eieren los met een beetje zout en peper, de chilipepervlokken en de knoflook. Schep het ei door de aardappels. Laat een minuutje staan.
  4. Verhit weer een scheutje olijfolie in een koekenpan met dikke bodem. Doe het aardappelmengsel in de pan. Druk een beetje aan en bak 1 minuut op middelhoog vuur. Draai dan het vuur laag en doe het deksel op de pan. Laat de aardappel garen en het ei stollen. Dit duurt ca. 15 minuten.
  5. Maak intussen de dressing voor de sla van 3 el olijfolie, de azijn en mosterd. Was de sla en maak aan met de dressing.
  6. Zodra de bovenkant van de tortilla gestold is, leg je een plat bord op de koekenpan en draai je de pan om op het bord.
  7. Laat de tortilla omgekeerd terug in de pan glijden. Laat zo de bovenkant een paar minuutjes op laag vuur een beetje bruinen. Snij de tortilla in grote punten en dien op met de sla.