Skip to main content

Tortilla met rode puntpaprika, olijven en een venkel-meiraap salade

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram aardappelen
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 6 eieren
  • 100 gram Alde Fryske kaas
  • 200 gram meiraap
  • 0.50 venkel
  • naar smaak wilde venkel

In Huis

  • om te bakken olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 0.50 tl paprikapoeder
  • 100 gram zwarte olijven
  • 2 el witte wijnazijn
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el sinaasappelrasp
  • 2 el sinaasappelsap
  • 2 tl mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappelen en snij in plakjes van een 1/2 cm. Verhit olie in een koekenpan en bak de aardappelplakjes in ca. 15 min. beetgaar. Breng op smaak met zout. Schep regelmatig om zodat ze niet aanbranden of te bruin worden.
  2. Hak de knoflook fijn. Snij de ui in dunne ringen. Snij de paprika in de lengte doormidden en dan in reepjes. Doe de knoflook, ui en paprika de laatste 8 minuten bij de aardappels en bak mee.
  3. Kluts de eieren in een kom, klop met een garde of vork en meng met het paprikapoeder. Rasp de kaas erbij en voeg peper en eventueel zout toe naar smaak. Halveer de olijven, voeg bij de aardappelen en groenten, samen met het ei-kaasmengsel. Laat op laag vuur met de deksel op de pan 10 min. garen. Haal de deksel eraf en bak nog 5 min. Check met een prikker op gaarheid.
  4. Schil de meiraap, snij door de helft en dan in dunne plakjes (met een kaasschaaf of mandoline). Snij de venkel doormidden, verwijder het loof en het hart en snij het kontje eraf. Snij in zo dun mogelijke plakken.
  5. Was de sinaasappel. Maak de vinaigrette van de witte wijnazijn, olie, sinaasappelrasp en –sap, mosterd en peper en zout naar smaak. Voeg bij de venkel en meiraap. Hussel goed. Knip naar smaak de wilde venkel eroverheen.
  6. Serveer de tortilla met de frisse salade.