Skip to main content

Tortilla van aardappel met zomerpostelein en cherrytomaatjes

Vegetarisch

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 gram Agria aardappelen
  • 500 gram zomerpostelein
  • 300 gram cherrytomaatjes

In Huis

  • 6 eieren
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook
  • klontje boter
  • 2 el olijfolie
icon package

Recept stappen

  1. Zet de oven aan op 220 graden.
  2. Snij de tomaatjes in tweeën en leg de rest in een ovenschaal, sprenkel er een beetje olijfolie overheen en wat zout en zet de schaal 20 min in de oven.
  3. Snij intussen aardappels in plakken van halve centimeter en kook ze voor gedurende ongeveer 5 minuten. Bak ze vervolgens om en om in 1 el olijfolie met 1 uitgeperst teentje knoflook tot ze beginnen te kleuren en gaar zijn.
  4. Spoel de zomerpostelein af en schud de bos weer een beetje droog. Haal de blaadjes van de dikkere stelen. Kleine steeltjes kan je wel eten.
  5. Als de tomaatjes klaar zijn haal je ze uit de oven en zet je de oven op 180 graden.
  6. Beboter een quiche vorm (dit mag ook een pan zijn die in de oven kan ). Doe de zomerpostelein en de tomaatjes door elkaar erin. Klop de eieren, paprikapoeder en genoeg peper en zout los in een kom. Giet het over de groenten en aardappels in de vorm. Zorg ervoor dat de zomerpostelein niet teveel aan de oppervlakte te zien is, anders gaat hij verbranden. Bak de frittata in ca 20 min gaar. Check even of hij goed gaar is door er met je vinger op te duwen. Als nog te zacht, moet hij nog iets langer in de oven.