Skip to main content

Tortilla van aardappel, waterkers en cherrytomaatjes

Vegetarisch

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 6 stuk(s) Eieren
  • 4 stuk(s) Aardappelen
  • 1 zakje(s) Waterkers
  • 1 bakje(s) Zomerpostelein
  • 2 bakje(s) Cherrytomaatjes
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • klontje(s) Boter
  • 4 el Olijfolie
  • 4 tl Azijn
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet de oven aan op 220 graden.
  2. Snij de tomaatjes in tweeën, hou een handvol tomaatjes apart voor de salade en leg de rest in een ovenschaal, sprenkel er een beetje olijfolie overheen en wat zout en zet de schaal 20 min in de oven.
  3. Snij intussen aardappels in plakken van halve centimeter en kook ze voor gedurende ongeveer 5 minuten. Bak ze vervolgens om en om in 1 el olijfolie met 1 uitgeperst teentje knoflook tot ze beginnen te kleuren en gaar zijn.
  4. Als de tomaatjes klaar zijn haal je ze uit de oven en zet je de oven op 180 graden.
  5. Beboter een quiche vorm (dit mag ook een pan zijn die in de oven kan ). Doe de waterkers en de tomaatjes door elkaar erin. Klop de eieren, paprikapoeder en genoeg peper en zout los in een kom. Giet het over de groenten en aardappels in de vorm. Zorg ervoor dat de waterkers niet teveel aan de oppervlakte te zien is, anders gaat hij verbranden. Bak de frittata in ca 20 min gaar. Check even of hij goed gaar is door er met je vinger op te duwen. Als nog te zacht, moet hij nog iets langer in de oven.
  6. Maak terwijl de frittata in de oven zit een salade van zomerpostelein, met een dressing van 2 el olijfolie, 1 el azijn en wat peper en zout (voor de liefhebbers nog een uitgeperst teentje knoflook) en de apart gehouden tomaatjes. Serveer de salade met de frittata.
  7. Tip: je kan de waterkers en tomaatjes ook allemaal door de frittata doen als je geen zin hebt in salade. Heerlijk met brood. Ook koud bij de lunch lekker!