Skip to main content

Tortilla van tomaatjes, aardappel en courgette geserveerd met waterkerssoep en brood

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram nicola aardappelen
  • 1 stuks courgette
  • 400 gram cherrytomaatjes
  • 10 stuks eieren
  • 4 stuks bruine broodjes
  • 2 stuks sjalot
  • 2 bosjes waterkers

In Huis

  • om te bakken olie
  • 1 teentje knoflook
  • om in te vetten boter
  • 1 tl paprikapoeder
  • 800 ml kokend water
  • 1 blokje bouillon
  • naar smaak nootmuskaat
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de aardappels, halveer in de lengte en snij 2/3 ervan overdwars in plakjes voor de fritatta en 1/3 in blokjes voor de soep.
  2. Verhit wat olie in een grote wok, voeg de aardappelplakjes toe en bak rustig met deksel in circa 10 minuten beetgaar (ze hoeven niet te bruinen).
  3. Snij intussen de courgette in dunne plakjes. Voeg na die 10 minuten bij de aardappels, samen met een uitgeperst teentje knoflook en roerbak op middelhoog vuur totdat de plakjes courgette ook beginnen te garen. Snij de tomaatjes in tweeën.
  4. Beboter een quichevorm of ovemschaal. Doe de tomaatjes bij de aardappel en courgette, roer even om en doe het geheel in de quichevorm. Zorg dat alles goed verdeeld is. Klop de eieren, paprikapoeder en genoeg peper en zout los in een kom. Giet over de groenten.
  5. Bak de tortilla in ca 20-25 min gaar in de oven. Check even of hij goed gaar is door er met je vinger op te duwen. Let op dat de tortilla niet uitdroogt. Bak ook de broodjes af in ca. 10 minuten.
  6. Maak intussen de soep. Snipper de sjalot en fruit samen met de blokjes aardappel zachtjes een paar minuten in een soeppan. Voeg de waterkers toe en laat al omscheppend slinken. Voeg het kokende water en het bouillon blokje toe. Laat 5 minuutjes zachtjes koken totdat de aardappels gaar zijn. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout en nootmuskaat en serveer met de tortilla.
  7. Geen tijd? Maak de soep een andere keer!