Skip to main content

Tortillas uit de oven met mais, paprika, tomaat en kidneybonen

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 2 rode paprika's
  • 4 pruimtomaten
  • 2 maiskolven
  • 25 gram verse koriander
  • 1 blikje rode kidneybonen
  • 120 gram extra belegen kaas (geraspt)
  • 2 pakken tortillawraps
  • 1 bakje zure room

In Huis

  • olijfolie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C .
  2. Snij de bleekselderij in stukjes en snipper de ui. Verwarm wat olie in een wok of hapjespan en fruit de ui en bleekselderij een paar minuten.
  3. Snij intussen de paprika in kleine stukjes. Voeg bij de ui.
  4. Snij de tomaten in kleine stukjes. Haal de bladeren van de maiskolven en snij met een groot mes de korrels van de kolven. Hak de knoflook fijn.
  5. Voeg als de paprika beetgaar is de knoflook en het komijn- en paprikapoeder toe samen met de mais en tomaten. Laat even pruttelen totdat alles gaar is en breng op smaak met peper en zout.
  6. Hak de koriander fijn. Voeg als laatste de (uitgelekte) kidneybonen en 3/4 van de koriander bij de groenten en draai dan het vuur uit.
  7. Leg op elke tortilla een schep van het groentemengsel en rol hem op. Maak zo 2 of 3 wraps per persoon (3 voor grote eters).
  8. Leg de wraps in een ovenschaal naast elkaar. Meng de helft van de zure room met de helft van de geraspte kaas en smeer dit over de bovenkant van de wraps. Zet in de oven gedurende 10 minuten totdat de bovenkant goed bruin is.
  9. Dien de wraps op met de rest van de koriander, geraspte kaas en zure room ernaast.