Skip to main content

Tortillas uit de oven met mais, paprika, tomaat en kidneybonen

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stengel(s) Bleekselderij
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 2 stuk(s) Rode paprika
  • 4 stuk(s) Pruimtomaten
  • 2 stuk(s) Maiskolven
  • 1 bosje(s) Verse koriander
  • 1 blikje(s) Rode kidneybonen
  • 100 g Extra belegen kaas
  • 2 pak(ken) Tortillawraps
  • 1 bakje(s) Zure room

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 tl Komijnpoeder
  • 1 tl Paprikapoeder
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200°C .
  2. 2. Snij de bleekselderij in stukjes en snipper de ui. Fruit ui en bleekselderij een paar minuten in een wok of hapjespan.
  3. 3. Snij intussen de paprika in kleine stukjes. Voeg bij de ui.
  4. 4. Snij de tomaten in kleine stukjes. Haal de bladeren van de maiskolven en snij met een groot mes de korrels van de kolven. Hak de knoflook fijn.
  5. 5. Voeg als de paprika beetgaar is de knoflook, komijn- en paprikapoeder toe samen met de mais en tomaten. Laat even pruttelen totdat alles gaar is en breng op smaak met peper en zout.
  6. 6. Hak de koriander fijn. Voeg als laatste de kidneybonen en 3/4 van de koriander bij de groenten en draai dan het vuur uit.
  7. 7. Rasp de kaas. Leg op elke tortilla een schep van het groentenmengsel en rol hem op. Maak zo 2 of 3 wraps per persoon (3 voor grote eters).
  8. 8. Leg de wraps in een ovenschaal naast elkaar. Meng de helft van de zure room met de helft van de geraspte kaas en smeer dit over de bovenkant van de wraps. Zet ze in de ovenschaal in de oven gedurende 10 minuten totdat de bovenkant goed bruin is.
  9. 9. Dien de wraps op met de rest van de koriander, geraspte kaas en zure room ernaast.
  10. <br>Let op: je hebt vaker bleekselderij en zure room nodig deze week.