Tosti met blauwe kaas en broccoli soep

Lunch

  • Totale tijd minuten
Pompoen met chiliyoghurt en koriander saus van Yotam Ottolenghi | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 1 stuks witte ui
  • 1 stuks rode peper
  • 1 stuks broccoli
  • 8 sneetjes volkoren zadenbrood
  • 200 gram Brabantse Blauwschimmel
  • 100 ml boerenslagroom

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 tl komijnzaad (optioneel)
  • 1 teen knoflook
  • 1500 ml kokend water
  • 2 blokjes groentebouillon
  • naar smaak boter
icon package

Recept stappen

  1. Zet de waterkoker aan met de aangegeven hoeveelheid water.
  2. Snipper de ui, snij de rode peper en verwijder de zaadlijsten en fruit in olie in een soeppan. Voeg het komijnzaad (als je dat in huis hebt) toe en fruit even mee.
  3. Hak de knoflook fijn en voeg samen met de broccoli bij de ui. Schud een paar keer om. Voeg een deel van het kokende water (bijv. beginnen met 2/3) en de bouillonblokje(s) toe. Kook in ca. 15 minuten zachtjes gaar.
  4. Snij het brood en beleg met de blauwe kaas. Smeer de buitenkanten in met boter en toast in een tosti ijzer.
  5. Pureer de broccoli tot een gladde soep en breng op smaak met de slagroom en peper en zout. Serveer tegelijk met de blauwe kaas tosti.
  6. Als je van compacte soep houd, kun je een aardappel mee koken en pureren.