Tosti met Mekkertaler geitenkaas, appel-koolrabisla en koolrabisoep

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Tosti met Mekkentalerkaas appel koolrabi sla en soep | maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 1 stuks ui
  • 1 stuks Frieslander aardappel
  • 2 stuks koolrabi
  • 1 bosje raapsteel
  • 200 gram Mekkertaler geitenkaas
  • 8 sneetje landbrood
  • 1.5 stuks appel

In Huis

  • 800 ml water
  • boter om te bakken
  • 1.5 blokje groentebouillon
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el citroensap (uit een flesje)
  • 1 tl mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Zet de waterkoker aan met de aangegeven hoeveelheid water.
  2. Smelt boter in een soeppan. Snipper de ui en fruit zachtjes. Schil het aardappeltje en snij in kleine blokjes, voeg toe.
  3. Schil de koolrabi en zorg dat je aan de onderkant alle taaie delen goed verwijdert. Was en bewaar de bladeren, die gaan ook in de soep. Snij de helft(!) van de koolrabi in grove blokken voor de soep. Hou de rest achter. Voeg de blokken koolrabi (ook het blad), bouillonblokje en kokend water bij de ui. Laat ca. 15 minuten zachtjes koken tot de koolrabi helemaal gaar is.
  4. Verwijder intussen de modderige worteltjes van de raapsteel. Was goed, hak grof en kook de laatste paar minuten mee met de koolrabi.
  5. Snij de kaas in plakjes. Snij 2 sneetjes brood per persoon (of meer als het kleine broodjes zijn). Beleg de helft van de boterhammen royaal met kaas (zie tip), dek af met de andere boterhammen. Bak in een tosti-ijzer (of koekenpan in een beetje olie om en om bruin).
  6. Maak in een slabak een dressing van de olijfolie extra vierge, citroensap, mosterd, peper en zout. Snij de rest van de koolrabi en alle appel in kleine blokjes, voeg toe.
  7. Pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper. Serveer met de tosti en appel-koolrabisla.
  8. Bewaar wat kaas voor in de salade. Snij wat fijner en voeg toe.