Tosti met rucola-pesto, geroosterde paprika en Provençaalse kippendij
Lunch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks paprika
- 1 teen knoflook
- 50 gram rucola
- 200 gram Provençaalse kippendij
- 8 sneetjes Pain gris brood
- 200 gram Fryske kaas
In Huis
- 40 gram walnoten
- 60 ml (milde) olijfolie
- olie om te bakken
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 230 graden. Rooster de paprika op een met bakpapier beklede bakplaat ca. 25 minuten in te oven tot ze zwartgeblakerd zijn.
- Maak intussen de pesto. Rooster de walnoten in een droog koekenpannetje tot ze beginnen te kleuren. Hak de knoflook grof. Doe de rucola en de walnoten met de (milde) olie en de knoflook in het bakje van de staafmixer. Mix tot een gladde pesto.
- Doe de paprika (rechtstreeks uit de oven) in een kom, dek af met plastic en laat ca. 15 minuten staan.
- Bak de kip in wat olie in een koekenpan in 8-10 minuten gaar. Snij in dunne reepjes.
- Pel de velletjes van de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd het vruchtvlees in reepjes.
- Snij 2 sneetjes brood per persoon. Smeer de boterhammen met de rucola-pesto. Beleg de helft van de boterhammen met plakjes kaas, reepjes kip en geroosterde paprika. Dek af met de andere helft en druk aan. Bak in een tosti-ijzer of koekenpan in een beetje olie om en om bruin.