Traybake met Za’atar lams-kalfsgehakt, flatbread en funky yoghurtsaus

Lam, Kalf

  • Waarvan Oventijd 25 minuten
  • Totale tijd 45 minuten
Traybake met Zaatar lams kalfsgehakt flatbread en funky yoghurtsaus | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 700 gram Agria aardappelen
  • 500 gram paarse bataat
  • 1 stuks venkel
  • 1 stuks ui
  • 1 stuks citroen
  • 2 el koriander
  • 150 ml Bulgaarse yoghurt
  • 400 gram lams-kalfsgehakt za'atar
  • 1 stuks sjalot
  • 1 stuks rode peper
  • 4 stuks Libanees flatbread

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 4 tenen knoflook in de schil
  • 2 el mayonaise
  • 1 teen(tje) knoflook geperst
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 230 graden.
  2. Boen de Agria aardappelen schoon en snij in wedges van ca. 1 cm breed. Schil de bataat en snij in iets dunnere partjes. Verwijder kontje en loof van de venkel en snij grof. Snij de ui in halve ringen. Doe in een grote mengkom en besprenkel ruim met olie, peper, zout en gedroogde tijm. Knijp de citroen erbij (gooi de schil niet weg!). Hussel goed om. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat (gebruik indien nodig voor 4p twee) en leg de citroenschil erbij. Kneus de knoflookteentjes en leg ze ertussen. Bak 25-30 minuten in de oven. Hussel tussentijds om.
  3. Snij de koriander fijn, ook de steeltjes, en meng door de yoghurt, samen met de mayonaise, peper en zout. Zet even weg.
  4. Verwarm olie in een wok. Bak het lams-kalfsgehakt za’atar rul met een spatel – let op het gehakt is al gezouten! Snipper intussen de sjalot. Voeg bij het gehakt als dat rul is en bak de sjalot glazig. Halveer de rode peper in de lengte en snij in halve ringetjes. Snij een klein beetje van de rode peper wat fijner en voeg bij de yoghurt. Doe de rest bij het gehakt. Pers de knoflook erbij.
  5. Haal de groenten en aardappels uit de oven. Verwarm het Libanese flatbread ca. 5 minuten in de oven.
  6. Haal de gepofte knoflookjes uit de schil, prak of snij fijn en roer door de yoghurt.
  7. Laat iedereen groente en aardappels opscheppen met daarop een schep gehakt en daarover de yoghurtsaus. Serveer het Libanese flatbread erbij, lekker met de yoghurtdip.