Traybake van bloemkool, wortelpeterselie, prei en rode ui met harissa kikkererwten, kruidige linzen, koriander en amandelschaafsel

Vegan

  • Totale tijd minuten
Traybake van bloemkool wortelpeterselie prei en rode ui met harissa kikkererwten kruidige linzen, koriander en amandelschaafsel | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 1 stuks bloemkool
  • 300 gram wortelpeterselie
  • 1 stuks rode ui
  • 1 stuks prei
  • 1 stuks citroen (let op je hebt elders rasp nodig)
  • 1 potje kikkererwten
  • 1 bakje harissa specerijen
  • 200 gram rode linzen
  • 40 gram amandelschaafsel
  • 1 bosje koriander

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 blaadje laurierblad (optioneel)
  • 1 teen knoflook
  • 6 el olijfolie (extra vierge)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven op 220 graden.
  2. Snij de bloemkool in roosjes en de stelen in stukjes. Schil de wortelpeterselie en snij in blokjes. Snij driekwart (!) van de rode ui in dunne parten. Snij de prei in ringen en was gronding. Doe de parten ui, prei, bloemkool en wortelpeterselie in een mengkom, knijp een halve (bij 4p) citroen erbij en meng met flink olie, de helft (!) van de komijnpoeder, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20-25 minuten in de oven. Leg de citroen(helft) ertussen.
  3. Spoel de kikkererwten af en dep een beetje droog. Doe in een ovenschaaltje, besprenkel met olijfolie en bestrooi met de harissa specerijen, peper en zout. Schuif in de oven bij de groenten.
  4. Spoel de linzen af met koud water en zet ze goed onder water. Voeg het laurierblad (optioneel) toe en breng aan de kook. Kook zachtjes gaar in 15-20 minuten. Roer af en toe en let op dat ze niet aankoeken.
  5. Snipper de achtergehouden ui. Fruit de ui in een koekenpan in wat olie. Hak de knoflook fijn. Voeg als de uit glazig is de knoflook, het zout en andere helft van de komijnpoeder toe. Bak nog eventjes zachtjes mee.
  6. Bak het amandelschaafsel zachtjes in een droge koekenpan.
  7. Snij de koriander fijn (incl. steeltjes) en roer door de linzen (bewaar wat voor garnering).
  8. Giet de linzen af en verwijder het laurierblad. Voeg het uienmengsel bij de linzen samen met een goede scheut olijfolie. Breng op smaak met nog een kneepje citroensap, peper en zout.
  9. Serveer de groenten met de linzen en bestrooi royaal met kikkererwten, amandelschaafsel en nog wat koriander.
  10. GOED OM TE WETEN: In het specerijenbakje zit voor 4p 2 tl harissa specerijen van Pit en Pit met daarin chili, paprika, tomatenvlokken, knoflook, komijn en koriander. Voor 2p de helft.