Traybake van knolselderij, paarse peen, rode ui en aardappel met curly kale, crunchy kikkererwten en sumak-yoghurt

Vegetarisch, Vegan

  • Waarvan Oventijd 30 minuten
  • Totale tijd 45 minuten
Traybake met knolselderij aardappel peen kikkererwten en sumakyoghurt | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram Frieslander aardappelen
  • 400 gram knolselderij
  • 400 gram paarse peen
  • 3 stuks rode ui
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 bakje (vegan) yoghurt
  • 2 tl sumak
  • 2 el peterselie
  • 100 gram curly kale

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 teen knoflook (in de schil)
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 4 el (vegan) mayonaise
  • kneepje citroensap (uit een flesje)
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • naar smaak honing of ahornsiroop
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Boen de aardappelen schoon en snij in blokjes van ca. 2 cm. Schil de knolselderij en snij in even grote blokjes. Schil de peen en snij in frietformaat.
  3. Snij de rode ui in grove parten. Hussel samen met de aardappelen, knolselderij en peen in een mengkom met een goede scheut olie en breng op smaak met zout en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en leg de knoflook (in de schil) er tussen. Rooster in 25-30 minuten. Hussel tussentijds om.
  4. Giet en spoel de kikkererwten af, dep goed droog. Meng met wat olie, de aangegeven hoeveelheid komijnpoeder, paprikapoeder, peper en zout. Leg de kikkererwten in een aparte ovenschaal of naast de groenten op de bakplaat. Rooster nog ca. 20 minuten mee.
  5. Meng de (vegan) yoghurt met de (vegan) mayonaise, een kneepje citroensap, zout, peper en de sumak. Hak de peterselie en roer erdoor.
  6. Meng in een kom de witte wijnazijn, mosterd, olijfolie extra vierge en honing. Breng op smaak met zout en peper. Hussel de curly kale erdoor.
  7. Haal de knoflook tussen de groenten vandaan en druk uit het schilletje. Hak fijn en meng door de yoghurt. Schep de curly kale en de crunchy kikkererwten door de ovengroenten en serveer met de sumak-yoghurt.
  8. Heb je knolselderij over, maak een lekker soepje voor de lunch.